Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (299.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Andreas T Olsson
Utgivningsdatum
2018-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127160484
Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen (ljudbok)

Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen Ljudbok

(45 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-09-01

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen."
- Bill Gates

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Högskolestudenter, företagsledare, Nobelpristagare och högt uppsatta politiker - alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och hur vi kan göra för att rätta till våra vanligaste missförstånd.

Med utgångspunkt i tio konkreta misstag vår hjärna gör - däribland vår tendens att dela upp världen i två läger, vårt oroade förhållningssätt till nyheter och vårt antagande att saker blir värre med tiden - kartlägger de hur vi kan bryta med våra tankefel och bli mer faktaorienterade. Metoden de presenterar, factfulness, handlar helt enkelt om den till synes enkla vanan att bara hysa åsikter som grundas i fakta.

Med samma passion och folkbildningsiver som han gjort till sitt kännetecken, och som syntes i självbiografin Hur jag lärde mig förstå världen, argumenterar Hans Rosling för ett mer faktaorienterat förhållningssätt till världen. Tillsammans med medgrundarna för stiftelsen Gapminder, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, visar han hur en faktabaserad världsbild är både avkopplande, lärorik och produktiv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Måste läsas
  Thomas, 3 december 2020

  Det här är en bok alla måste läsa eller lyssna på. Det är ganska skrämmande att så många, nästan alla, av oss går runt med en världsbild om är 30-40 gammal. Hans sätt att förklara saker är väldigt pedagogiska och jag önskade många gånger att jag hade haft lärare i skolan som var åtminstånde hälften så bra pedagogiker som Hans. Den här boken borde vara ett måste på skolor och universitet. Väldigt tragiskt att Hans har gått bort, han identifierar ett luftburet influensavirus som ett utav de stö... Läs hela recensionen

 2. Läs den
  Anna L, 23 juli 2020

  En bok alla borde läsa!

 3. Bra bra
  Mr T, 11 december 2019

  Jag förstår det rätt så bra som helst och det är en av de mest populära köp.

 4. Borde användas som kurslitteratur
  -, 25 november 2018

  En bok som alla borde läsa ger en uppdatering om ens kunskaper och visar hur illa man faktiskt känner till världen. Rekommenderar dock att läsa boken istället för att lyssna. Boken har mycket bra bilder och grafer som förklarar buskapet

 5. Fantastisk, men inte som ljudbok
  Theodora Sjöberg Snögrip, 23 oktober 2018

  Det är en fantastisk bok som alla borde läsa. Otroligt bra. Men, den gör sig inte bra som ljudbok. Mam måste ha ett ex i handen anser jag...

 6. Med andra ögon!
  Iréne, 20 oktober 2018

  Jag tänker på ett annat sätt när de gäller att jämföra" vi " och "dom" vilka förutsättningar de är man får en tankeställare.

 7. En tankeväckande bok.
  Lena Kristina Gustafsson, 11 oktober 2018

  En bok som får en att tänka till och se utanför vårt lilla område. Jag rekommenderar också Hans Roslings bok "Hur jag lärde mej förstå världen" Mycket lärorika, båda böckerna.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna