Bomullsängeln (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2019-08-26
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127160507
Bomullsängeln (e-bok)

Bomullsängeln (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-26
105
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
 • Skickas inom 1-2 vardagar
  Bokus Pluspris: 199 219
Visa alla 1 format & utgåvor
Den svenska moderna skönlitteraturen har haft sina mästare i att sammanfatta stora skeenden i romansvitens form och genom den vanliga människans livsöde: Vilhelm Mobergs utvandrarromaner, Sara Lidmans jernbaneepos och Kerstin Ekmans Katrineholmssvit. Med Susanna Alakoskis kommande fyra romaner kan vi lägga till ytterligare en svit med samma ambition och förmåga att sammanfoga yttre och inre världar. Den börjar i det tidiga nittonhundratalets Finland, för att sluta i Sverige i våra dagar. Landet är nytt, tiden är ny. Men det är samma hårda arbete, samma fabriker.

Första delen, Bomullsängeln, berättar historien om Hilda, som kastas ut från en trygg tillvaro som bonddotter i Österbotten efter att ha blivit gravid utom äktenskapet. Hilda får slita ont som piga på en gård inte långt hemifrån. Bomullen blir vägen ut, på en och samma gång en välsignelse och en ny boja.

Bomullsängeln är en mäktig roman om flickors utsatthet, om kvinnlig vänskap och bildningstörst, en berättelse om hur tiden vi lever i kan avgöra våra liv i högre grad än de val vi har möjlighet att göra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alakoski Susanna

 • Omsorgen

  Alakoski Susanna

  Pernilla jobbar på LSS-boendet Tuvegården, ett jobb som innebär långa nattpass och som får ryggen att mola. Där finns Hannes som förlorat talet i en bilolycka och Agnetha som maniskt samlar pa skonhetsprodukter men som vagrar tvatta sig. Där finns...

 • Lyckliga slut

  Alakoski Susanna

  Vi vet att många män slår kvinnor. När vi hör talas om våldet mot kvinnor står ofta maktlösheten i fokus. Men det finns andra berättelser. Om kvinnor som lyckas lämna någon som slår eller kränker, som de trots allt älskar. Om att äntligen förverkl...

Bloggat om Bomullsängeln