Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
521
Utgivningsdatum
2019-09-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
286 g
SAB
Hc
ISBN
9789127160927
Geniet från Breslau (pocket)

Geniet från Breslau

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-09-02
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"Mästerlig historisk roman"

Kulturnytt i P1

"en storslagen dokumentärroman"

Expressen

"Lena Einhorns nya bok en stark Augustpriskandidat /./ en mångbottnad historia, den kan läsas ur olika vinklar, hon skriver en berättelse som är upprörande, sorglig, feministisk, historisk - helt enkelt storslagen"

Dala-Demokraten

Han drömde om att bli den störste vetenskapsmannen i världen. Hon hoppades att tidens snabba omvälvningar skulle göra det möjligt även för en kvinna att nå en erlängtad framgång. De levde ändå i den mest löftesrika av tidsåldrar, i den mest lyckosamma av nationer.

Allt skulle ha varit perfekt. Om det inte vore för att den mest löftesrika av tidsåldrar och den mest lyckosamma av nationer var en bomb som väntade på att brisera.
Det är det nya ärorika kejsardömet Tyskland. Vem kan ana att ett världskrig står för dörren?

Lena Einhorn har i Geniet från Breslau skrivit en gripande roman om den dramatiska kärlekshistorien mellan nobelpristagaren Fritz Haber och hans älskade, Clara Immerwahr.

"Einhorns roman är en storslagen dokumentärroman, berättad med fiktionens narrativ. Hennes känsla för dramaturgi är känd sedan hennes tidigare böcker, och de över 500 sidorna är oupphörligt engagerande."

Expressen

"Det är just i brytpunkterna mellan tidsålderns framstegsoptimism och vagt oroliga underströmmar som Einhorns episka verk - vetenskapsroman, rundmålning av en tidsepok, kärlekshistoria med fatala följder - växer fram och tar form."

Svenska Dagbladet

"Hon har en egen röst och en förmåga att skapa känslomässig trovärdighet åt historiska gestalter"

Jönköpings-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Geniet från Breslau
 2. +
 3. En låda apelsiner

De som köpt den här boken har ofta också köpt En låda apelsiner av Lena Einhorn (inbunden).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Geniet från Breslau. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inget för mig
  Bokdjungeln , 11 augusti 2022

  Jag som uppskattar korta kapitel tycker att denna bok är perfekt uppbyggd gällande detta. Men handlingen går extremt långsamt framåt. Det handlar mest om naturvetenskap upplever jag och eftersom det inte är något som jag tycker är intressant så blir boken sämre. Att boken också innehåller över 500sidor gör att den tillslut bara känns jobbig. Jag fortsätter läsa för jag vill ändå veta vad som händer med paret, hur deras karriärer utvecklas och hur de hanterar kriget. Lite mer spännande blir de... Läs hela recensionen

 2. Geniet från Breslsu
  Gunnel Svedberg, 31 mars 2021

  Mycket intressant berättat om några judiska ungdomars slit för framgång. Mannen misslyckas gång på gång. Kvinnan motarbetas just för att hon är kvinna

 3. Observerande
  Taina, 31 december 2019

  Boken är intressant eftersom den ger kunskap om tiden i Tyskland före och under första världskriget. Men boken är hela tiden iakttagande och observerande och jag känner aldrig att jag lever mig in i storyn.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lena Einhorn