Kvinnor förändrar världen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2019-05-14
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127161009
Kvinnor förändrar världen (e-bok)

Kvinnor förändrar världen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-14
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De senaste 20 åren har Melinda Gates haft ett uppdrag: att hitta strukturella lösningar för de mest utsatta människorna i världen, var de än lever. Under dessa år har en sak blivit allt mer tydlig för henne: om du vill lyfta ett samhälle ? satsa på kvinnor.

"Ett glödande manifest för ett jämlikt samhälle där kvinnor respekteras och erkänns inom livets alla områden."
Malala Yousafzai

I Kvinnor förändrar världen skildrar Gates sitt feministiska uppvaknande, stunden då hon insåg sambandet mellan kvinnors självbestämmande och samhällets välmående. Den fråga som ledde Gates in på den globala arenan var familjeplanering och tillgången till preventivmedel. I samhällen där kvinnor har tillgång till preventivmedel är kvinnorna friskare och har högre inkomst, och deras barn mer välnärda och högre utbildade.

Det tog henne sedan vidare till bredare frågor: kvinnors rätt att välja yrke, mäns delaktighet i hemarbetet, betald föräldraledighet och ett slut på alla former av könsdiskriminering.

Utifrån en personlig övertygelse om att alla liv är lika mycket värda, och inspirerad av sin mentor Hans Rosling, berättar Melinda Gates om sin resa från jobbet som dataingenjör på Microsoft till rollen som grundare av världens största privata stiftelse.

I Kvinnor förändrar världen möter vi såväl nytänkande kvinnor och män som arbetar för jämställdhet världen över, som ögonöppnande fakta om fattigdom, utbildning och hälsa. Hon visar vilka oerhörda möjligheter det finns att driva på förändring i världen, både för politiken, näringslivet och oss som individer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gates Melinda

  • The moment of lift

    Gates Melinda

    For the last twenty years, Melinda Gates has been on a mission. Her goal, as co-chair of the Bill and Melinda Gates Foundation, has been to find solutions for people with the most urgent needs, wherever they live. Throughout this journey, one thin...

Bloggat om Kvinnor förändrar världen