Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (143.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Cohen
Utgivningsdatum
2019-01-21
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127161078
Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist (ljudbok)

Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist Ljudbok

(53 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-01-21

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Rebecka bor i London och lever ett kreativt liv med familj, vänner och en frilanstillvaro som ger henne obegränsade möjligheter att dricka. Kanske på det sätt som hon egentli-gen alltid har velat?

Kvällen innan hon ska fylla fyrtio går hon gatan fram när hon upptäcker en grupp människor hon älskar komma mot henne. Hennes första tanke är: Fan, de har kommit för att lägga in mig på rehab. Men det är en överraskningsfest. Lättad blir Rebecka full igen, som vanligt.

Några veckor senare sitter hon i en källare under en kyrka och säger för första gången: Jag heter Rebecka och jag är alkoholist.

Med smärtsam uppriktighet och drastisk humor berättar Rebecka Åhlund om att vara mamma, partner, yrkesmän-niska, dotter, syster och alkoholist. Om ångesten, skam-men och skulden. Men också om det livsbejakande i att sluta bedöva sig och våga möta tillvaron som den är.

Det här är en berättelse om en människas kamp för att bli frisk, men också en skoningslös betraktelse av en kultur marinerad i alkohol. Den blir en appell för ärlighet kring hur vi dricker och modet att våga vara en hel människa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Jag som var så rolig att dricka vin med : rapport från ett år som nykter alkoholist. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hon skriver om mig.
  -, 9 juni 2021

  Den här boken hade kunnat handla om mig. Men så är det att höra en annan beroendes berättelse, igenkänningen är ett faktum. Välskriven, ett vackert språk och bra uppbyggnad. Att hon varvar nutidens tankar som sätter igång minnen som för läsaren tillbaka till hennes tid som aktiv är ett oerhört bra sätt att skapa ett samband mellan då och nu. Mellan hur en alkoholist fungerar och hur våra tankar går idag, även som nyktra.

 2. Viktig bok
  -, 7 juni 2019

  Inte revolutionerande som bok men en viktig berättelse att lyssna på.

 3. Smygalkoholistens bekännelser
  -, 29 maj 2019

  Intressant att få inblick i hur illa det kan gå när alkoholen tillåts ta allt större plats i en människas liv. Och missbruk är aldrig vackert. Missbruk bäddar för pinsamma situationer, för lidande, skam och förnekelse. Missbruk, en tärande nedåtgående spiral som Rebecka Åhlund låter oss följa med i. Men sedan, så glädjande, att spiralen bryts och vi får ta del av den nya, nyktra verkligheten.
  Slutet gott, allting gott!

 4. Intressant och säkert till hjälp för människor som kan...
  -, 24 februari 2019

  Intressant och säkert till hjälp för människor som kan känna igen sig på olika sätt!

 5. Mitt i prick
  - (Karlskrona), 21 februari 2019

  Oavsett vad du har för drog. Du kommer att skratta igenkännande, kanske gråta. Jag älskade denna boken.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Rebecka Åhlund