Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
337
Utgivningsdatum
2019-01-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
185 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789127161405
Att återvända till livet (pocket)

Att återvända till livet

(3 röster)
Pocket Svenska, 2019-01-09
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Starkt och lågmält om kärlek, hat och om livet efter Förintelsen.

Borås Tidning

På ett judiskt sommarkollo i den lilla kuststaden Rovinj i Jugoslavien träffas en pojke och en flicka. Året är 1955 och de två ungdomarna finner varandra i det stora mörkret efter andra världskrigets slut. Jovan ser ingen anledning att leva. Hans mamma, hans pappa och hans storebror är mördade. Otaliga andra i släkten är dödade. Dagarna fördriver Jovan med ensamma vandringar i staden och framför radions musiksändningar. Dina känner sig utanför på sin nya skola, men hon vill bli vuxen och påbörja ett nytt liv. Nu är hon och mamma Lea inte gömda längre och hon behöver inte ljuga för någon om sin judiska härkomst.

Dina och Jovan gifter sig, får barn och flyttar 1968 till Linköping, Sverige. De skapar ett tryggt och stabilt liv tillsammans och börjar så småningom föreläsa i svenska skolor om sina upplevelser under nazismen. En dag räcker en ung tjej upp handen och frågar: Hur blev ni hela?
Frågan tvingar Dina och Jovan Rajs att söka svaret.

I Att återvända till livet berättar Dina och Jovan Rajs om att komma tillbaka: till sin hemstad, till allt som försvunnit, till livet. Efter krig och folkmord, död och förlust hittar de ett sätt att hålla ihop sin familj och sig själva.

Hur kan det se ut när människor efter krig och förföljelse finner en ny väg till det vardagsnormala i livet? Det försöker denna bok ge ett exempel på./.../ Det är i all sin vardaglighet en tänkvärd och medryckande historia som ger insikter i slumpens och tillfälligheternas spel i det verkliga livet, välskriven med litterära kvalitéer.

BTJ

Starkt och lågmält om kärlek, hat och om livet efter förintelsen.

Borås Tidning

338 sidor som jag sträckläser och som till slut ger mig tårar i ögonen, när vemodet övergår i glädje.

Smålandsposten

Detta är ett dokument, två sammanförda vittnesmål från 1900-talets mörkaste europeiska hjärta, som har ett oundgängligt värde i sig: hur var det för barnen, efter Förintelsen?

Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att återvända till livet
  2. +
  3. Helt vanliga män : reservpolisbataljon 101 och den slutliga lösningen i Polen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Helt vanliga män : reservpolisbataljon 101 och ... av Christopher R Browning (inbunden).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att återvända till livet