Böckernas tid: svenska förlägareföreningen och svensk bokmarknad sedan 1943 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
799
Utgivningsdatum
2018-12-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Thunell, Ylva (form)
Dimensioner
256 x 180 x 63 mm
Vikt
1733 g
SAB
Ad
ISBN
9789127161443

Böckernas tid: svenska förlägareföreningen och svensk bokmarknad sedan 1943

Inbunden,  Svenska, 2018-12-04
339
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Böckernas tid är en antologi om en spännande epok i den svenska bokmarknadens historia, där forskare och branschröster ger sina bilder av händelserna och debatterna. Den utges i anslutning till Svenska Förläggareföreningens 175-årsjubileum.

Efterkrigstiden har inneburit stora och omdebatterade förändringar i litteraturens villkor. Olika slags billigböcker har gått ut i stora upplagor: folkboksserier, kvalitetspocket, populärpocket och bokklubbarna har haft en storhetstid. När bokpriserna släpptes fria 1970 upplöstes kommissionssystemet inom bokhandeln och handeln med böcker tog nya vägar - via bokhandelskedjor, varuhus och nätbokhandel. Staten har bedrivit en aktiv kulturpolitik inom litteraturområdet, samtidigt som olika kommersiella krafter har fått friare spelrum. Hela medielandskapet har förändrats, först genom tv:s genombrott under 1950-talet och några decennier senare genom den digitalisering av samhället som även har givit upphov till e-böcker och strömmade ljudböcker.

Genom alla dessa förändringar har den tryckta boken fortsatt att vara en viktig kraft för bildning, fantasi och underhållning. Böckernas tid fångar dess villkor och förändringar genom ett tjugotal bidrag av forskare och branschföreträdare. Boken riktar sig till alla som är intresserade av den svenska bokmarknaden - av författarna, förlagen, utgivningen, återförsäljarna och alla de särskilda händelser och företeelser som format och fortfarande formar den svenska bokbranschen.

Författare:
Kristina Ahlinder
Gunnel Furuland
Jerry Määttä
Leif Olsson
Jan-Erik Pettersson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Böckernas tid: svenska förlägareföreningen och svensk bokmarknad sedan 1943
  2. +
  3. Min egen elds kurir : Harry Martinsons författarliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min egen elds kurir : Harry Martinsons författa... av Johan Svedjedal (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna