Homo Deus : en kort historik över morgondagen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2018-10-20
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
Homo Deus. A Brief History of Tomorrow
Medarbetare
Ekström, Catharina (form) / Granlund, Bitte (form)
Dimensioner
256 x 198 x 25 mm
Vikt
595 g
SAB
Op
ISBN
9789127161467
Homo Deus : en kort historik över morgondagen (häftad)

Homo Deus : en kort historik över morgondagen

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-10-20
190
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Briljanta spekulationer om framtiden ... En storartad bok."

SvD

"Utmanande och tankeväckande"

Bill Gates

Under det senaste århundradet har människan lyckats göra det omöjliga. Svält, krig och sjukdomar har förvandlats från obegripliga naturkrafter till problem som faktiskt går att hantera. Idag är det fler som dör av för mycket mat än för lite, det är fler som dör av hög ålder än av smittsjukdomar och självmord är en vanligare dödsorsak än krig och terrordåd tillsammans.

Frågan är bara vad som ska ersätta krigen och svälten som mänsklighetens huvudfokus. Vilka framtidsprojekt, drömmar och mardrömmar kommer att prägla vår värld under återstoden av 2000-talet?

Yuval Noah Harari har hyllats av läsare och kritiker världen över för sitt avväpnande och samtidigt djupt belästa sätt att skildra mänsklighetens historia. I Homo Deus fortsätter han den utforskning av våra grundläggande villkor som påbörjades i föregångaren Sapiens - men nu riktar han sökarljuset mot mänsklighetens framtid.

Homo Deus går på djupet i ämnen som dödens avskaffande, introduktionen av artificiellt liv och varför vi människor strävar efter att förvandlas till gudar. Det är en fascinerande bok som dyker rakt in i mänsklighetens stora och omöjliga ödesfråga: Vart är vi på väg?

Yuval Noah Harari (född 1976) har doktorerat i historia vid University of Oxford och undervisar vid Hebreiska universitetet i Jerusalem. Hans bok Sapiens blev en enorm internationell succé och har sålts till över 30 länder.

Översättning: Joachim Retzlaff

"Underhållande och tankegymnastisk läsning ... när författaren ägnar sig sin speciella blandning av evolution, teknikhistoria och idéhistoria kan han briljera med snabb klarhet och pedagogisk kraft ... Man tar en paus i läsningen, ler, och känner den vilda kraften i människohjärnan svisha förbi alldeles intill. Och sådana läsupplevelser är ju minst halva grejen med denna typ av bok ... imponerande och lärdomspackade bok."

Per Andersson, SVT Kulturnyheterna

"Att i tider av fake news och facebook truths få lyssna till någon som sansat, sakligt och intelligent desillusionerar snarare än illusionerar finner många vara en lisa ... Läsningen är lika oavbrutet fascinerande ... Harari är inte enbart en intressant tänkare, han är också en god författare och pedagog som vet att välja bland bilder och exempel ... Hararis böcker inger känslan av att få lyssna på något förbjudet, långt bortom populism och åsiktsdrev. Både trots och genom att de skapar en sådan existentiell svindel hos läsaren är de synnerligen svåra att lägga ifrån sig."

Kristian Fredén, Borås Tidning

"Vad kommer vi människor att pyssla med i framtiden när vi utrotat svält, sjukdomar och en sisådär några miljarder oskyldiga djur? När robotarna knyckt jobben? När själen bara är en algoritm bland andra? Historikern Yuval Noah Harari, som låg bakom mästerverket Sapiens, snärjer oss på nytt med Homo Deus: en kort historik över morgondagen som argumenterar för att människan rentav kommer att uppgradera sig själv till Gud. Kuslig och helt omistlig läsning."

Jenny Lindh, M-magasin

"Läsning som gör en på gott humör. Med Harari är morgondagen definitivt en annan dag."

Kenneth Gysing, Femina

"När jag läser Harari tänker jag ibland att det är som att sitta på ett moln långt ovan jord och se på vad som händer nere på jordklotet genom en kikare ... oavbrutet spännande och fascinerande. Man behöver inte hålla med om allt, men man utmanas hela tiden under läsningen."

Inger Alestig, Dagen

"Homo Deus kommer att chocka dig. Den kommer att underhålla dig. Framför allt kommer den att få dig att tänka på ett sätt som du aldrig gjort förut."

Daniel Kahneman, författare till Tänka, snabbt och långsamt
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Homo Deus : en kort historik över morgondagen
 2. +
 3. Sapiens : en kort historik över mänskligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sapiens : en kort historik över mänskligheten av Yuval Noah Harari (häftad).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Homo Deus : en kort historik över morgondagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Briljant analys av framtiden
  Podium 2, 29 mars 2021

  Yuval Noah Harari är nästan overkligt bra på att förklara svåra saker på ett enkelt sätt. Och framför allt på ge en helt nya perspektiv på historien, samtiden och framtiden.

 2. Läsvärt
  Jorma Hagevin, 29 december 2020

  Bra läsning om man vill fundera lite om vårat framtid, väl skrivet också, läste den först på engelska och nu vill jag läsa den på en mer bekant språk

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Yuval Noah Harari