Handbok i naturlig biodling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2019-01-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Engblom, Mikael (form) / Olsson, Erik (foto)
Illustratör/Fotograf
Marcus Gunnar Pettersson
Dimensioner
235 x 170 x 13 mm
Vikt
406 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789127161795
Handbok i naturlig biodling (häftad)

Handbok i naturlig biodling

(4 röster)
Häftad Svenska, 2019-01-25
225
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Intressant, lärorikt och vackert."

Allt om Trädgård

Det finns flera böcker om biodling - alla lär ut konventionell biodling grundad på att utnyttja bisamhället maximalt. I den här boken berättar biodlare Peter Schneider Vingesköld om en annorlunda biodling där biodlaren istället följer och stödjer bisamhällets naturliga utveckling i samklang med naturen och där hänsyn tas till den intelligens som har utvecklats långt innan vi människor beträdde jorden.

"Jag tycker att biodling idag, både den konventionella och den ekologiska, bedrivs utan hänsyn till bisamhällenas egna behov. Under senare tid har vi kunnat läsa om de många faror som hotar världens honungsbin. Men sällan, eller aldrig, talas det om biodlarens roll i sammanhanget. Jag hoppas att jag genom mitt sätt att arbeta gör tillräckligt för att stärka binas vitalitet", säger Peter.

Boken vänder sig till både nybörjare och redan etablerade biodlare och är uppdelad i två delar; en som beskriver Peters inspirerande och nydanande syn på bisamhället och en praktisk handbok att ha med till bikuporna.

Peter Schneider Vingesköld har varit biodlare sedan 1975 och har under åren arbetat såväl konventionellt som ekologiskt och nu senast biodynamiskt. Idag har Peter runt 100 bisamhällen i Gnesta med omnejd.

Anette Dieng har en stark vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Hon var bland annat med och startade och utvecklade Ekolådan och bevakar idag de gröna frågorna som frilansskribent.

"En gedigen och välmatad faktabok."

Kristianstadsbladet

"I denna väldigt välgjorda handbok får vi lära oss hur biodlaren kan följa bisamhällets utveckling, istället för att styra den själv."

Plaza Interiör

"Den här boken har till skillnad från tidigare böcker om biodling fokuserat på att följa bisamhällets egna behov och naturliga utveckling. Den sätter även in biodlarnas roll i sammanhanget."

Kloka hem
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok i naturlig biodling
  2. +
  3. Höns : raser, skötsel, uppfödning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Höns : raser, skötsel, uppfödning av Karin Neuschütz, Kristina Odén (inbunden).

Köp båda 2 för 471 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna