Osmanska riket (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
646
Utgivningsdatum
2023-10-06
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127161870

Osmanska riket E-bok

Khaner, kejsare och kalifer

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-10-06
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
"Baer berättar sin historia utifrån våra samtida frågeställningar? Oerhört läsvärd, unik och gedigen."
Wall Street Journal

Osmanska riket har ofta framställts som den islamiska motsatsen till det kristna Europa. Men i detta nya standardverk presenteras en annan bild ? en bild av ett rike som sammansmälte väst och öst, ett mångetniskt, mångspråkigt och mångreligiöst rike. De osmanska härskarna själva betraktade sig som de gamla romerska kejsarnas arvtagare.

Från nomadhövdingar till världsimperium ? här skildras hela den häpnadsväckande historien från 1200-talet till 1923. Hur riket bildades ur turkiska, mongoliska, islamiska och bysantinska sammanhang och kom att påverka såväl Europa som världen. Men det är också en skildring av hur tidiga experiment med tolerans och sekularism övergick i exkludering och folkmord. Ur spillrorna av den fallna jätten reste sig staten Turkiet.

"En suverän, gripande och uppfriskande ny historieskrivning ? fint skriven och full av fascinerande personer och analyser ? och som placerar dynastin där den hör hemma: mitt i den europeiska historien."
Simon Sebag Montefiore
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Osmanska riket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Marc David Baer är en intressant historiker.
    Katarina Löwgren, 16 januari 2024

    Mycket gedigen kunskap om Ottomanska riket. Han går igenom varje sultans liv och gärningar, och ställer vissa västerländska "sanningar" på ända.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marc David Baer