Binas hemliga liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2019-05-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Claes Bernes
Originaltitel
Buzz - the nature and necessity of bees
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 165 x 27 mm
Vikt
799 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789127162068
Binas hemliga liv (inbunden)

Binas hemliga liv

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-05-04
239

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  59
Visa alla 1 format & utgåvor
Viktig och tänkvärd bok!
BTJ

"Intelligent populärvetenskap när den är som bäst."
The Economist

"Populärvetenskap i dess mest lättillgängliga form: rolig, fascinerande och full av fängslande porträtt av forskare och bientusiaster som han träffar under sina efterforskningar."
The Guardian

Binas hemliga liv handlar om alla slags bin från honungsbin och humlor till mindre välbekanta pälsbin, sandbin, tapetserarbin och murarbin. Här blir vi indragna i en märklig värld som ligger gömd i full åsyn.

Genom att väva ihop populärvetenskap med vår kultur historia gör Thor Hanson det möjligt för oss att förstå allvaret i hoten mot binas existens, från bekämpningsmedel till klimatförändringar. Det är först när vi vet varifrån bina kommer och vad de förser oss med som vi verkligen kan inse vad som står på spel.

Binas historia börjar för 125 miljoner år sedan, när en stekel första gången vågade mata sina ungar med pollen. Deras liv är tätt sammanflätat med vår kulturhistoria och de har möjliggjort medicinska framsteg och en agrikultu rell revolution; de har gett oss sötma och ljus och blommors skönhet, och än i dag står de bakom så mycket som en tred jedel av den mat vi äter. Att lära känna biet är inte bara att bli bekant med en fascinerande och vacker insekt det ger också en skymt av ett grundläggande nätverk av relationer som binder samman människans och naturens världar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Binas hemliga liv
 2. +
 3. En jord för alla : ett manifest för mänsklighetens överlevnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt En jord för alla : ett manifest för mänsklighet... av Johan Rockström, Owen Gaffney, Jørgen Randers, Sandrine Dixson-Declève, Per Espen Stoknes (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Binas hemliga liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tyvärr trist läsning
  ES , 8 september 2021

  Hade en förhoppning om att lära mera om bin. Boken handlar inte så mycket om bin utan mer om författaren och hans kontakter med auktoriteter på området. Tråkigt skriven.

 2. En resa in i en okänd värld
  Kaffekopp, 6 oktober 2020

  En helt fantastisk bok! Thor Hanson förmedlar sina kunskaper på ett roligt, gripande och pedagogiskt sätt. Jag är nog inte den enda som kommer att börja leta efter bin, plantera fler blommor för bin och skapa boplatser åt dem efter att ha läst den här boken!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Thor Hanson