Binas hemliga liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2019-05-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Claes Bernes
Originaltitel
Buzz - the nature and necessity of bees
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 165 x 27 mm
Vikt
799 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789127162068
Binas hemliga liv (inbunden)

Binas hemliga liv

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-05-04
197
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Viktig och tänkvärd bok!
BTJ

"Intelligent populärvetenskap när den är som bäst."
The Economist

"Populärvetenskap i dess mest lättillgängliga form: rolig, fascinerande och full av fängslande porträtt av forskare och bientusiaster som han träffar under sina efterforskningar."
The Guardian

Binas hemliga liv handlar om alla slags bin från honungsbin och humlor till mindre välbekanta pälsbin, sandbin, tapetserarbin och murarbin. Här blir vi indragna i en märklig värld som ligger gömd i full åsyn.

Genom att väva ihop populärvetenskap med vår kultur historia gör Thor Hanson det möjligt för oss att förstå allvaret i hoten mot binas existens, från bekämpningsmedel till klimatförändringar. Det är först när vi vet varifrån bina kommer och vad de förser oss med som vi verkligen kan inse vad som står på spel.

Binas historia börjar för 125 miljoner år sedan, när en stekel första gången vågade mata sina ungar med pollen. Deras liv är tätt sammanflätat med vår kulturhistoria och de har möjliggjort medicinska framsteg och en agrikultu rell revolution; de har gett oss sötma och ljus och blommors skönhet, och än i dag står de bakom så mycket som en tred jedel av den mat vi äter. Att lära känna biet är inte bara att bli bekant med en fascinerande och vacker insekt det ger också en skymt av ett grundläggande nätverk av relationer som binder samman människans och naturens världar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Binas hemliga liv
  2. +
  3. Insekternas planet : om småkrypen vi inte kan leva utan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Insekternas planet : om småkrypen vi inte kan l... av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thor Hanson

Bloggat om Binas hemliga liv