Genombrottet : Immunterapi och jakten på en bot mot cancer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2019-04-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Öyvind Vågen
Originaltitel
The breakthrough - Immunotherapy and the race to cure cancer
Dimensioner
235 x 165 x 20 mm
Vikt
588 g
SAB
Vad,Vep
ISBN
9789127162082
Genombrottet : Immunterapi och jakten på en bot mot cancer (inbunden)

Genombrottet : Immunterapi och jakten på en bot mot cancer

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2019-04-20
259
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Genombrottet är en intressant och engagerande bok som berättar om kampen mot cancer genom att man aktiverar det egna immunförsvaret. Det är en spännande och begriplig berättelse som avslutas med kapitlet Det är dags en utomordentligt läsvärd bok." BTJ

Kan vårt immunsystem, som är utvecklat för att hålla oss friska, även bota cancer? Efter hundra år av hopp och misslyckanden har forskarna hittat ett helt nytt sätt att bota cancer. Genombrottet inom immunterapin har av många liknats vid upptäckten av antibiotikan.

I Genombrottet får vi inledningsvis träffa en patient, som efter traditionell cancerbehandling av sina läkare slutligen fått veta att han bara har ett par månader kvar att leva. Av en slump blir han uttagen till ett medicinskt experiment där man testar den nya immunterapin. Redan efter den första behandlingen känner han sig bättre. Efter ytterligare ett par behandlingar med immunterapi är cancern helt borta och han är botad.

Charles Graebers bok Genombrottet återger i reportagets form den fascinerande berättelsen om hur denna nya vetenskap utvecklats. Två av huvudpersonerna i boken, James Allison och Tasuko Honjo, fick Nobelpriset i fysiologi eller medicin 2018 för deras upptäckt av cancerbehandling genom hämning av immunförsvarets bromsmekanismer. Det här är boken om en hälsorevolution som anses vara ett av de största medicinska genombrotten någonsin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genombrottet : Immunterapi och jakten på en bot mot cancer
  2. +
  3. Hackad demokrati : informationskrig och övervakning i den digitala tidsåldern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hackad demokrati : informationskrig och övervak... av Martin Moore (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna