Jag saknar fruntimmer här (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2020-10-23
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127162433
Jag saknar fruntimmer här (e-bok)

Jag saknar fruntimmer här E-bok

En biografi över Anna Bugge Wicksell

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2020-10-23
121
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
I den specialbokade tågvagnen som skulle föra sex svenska toppdiplomater till det allra första mötet i Nationernas för bund i Genève 1920 fanns en enda kvinna, som ?sov som en stock? mellan Branting och Hamilton. Ingen historiker har riktigt frågat sig hur Anna Bugge Wicksell kom att hamna i denna krets och vad hon åstadkom där ? förrän nu.

Hennes biografi visar sig spegla de nordiska kvinnosaks kämparna på ett ovanligt tydligt och dramatiskt sätt. Den börjar i Norge, där hon tillhör de första kvinnliga studen terna och kvinnorörelsens grundare. Men när hon väljer att ingå samvetsäktenskap, och till råga på allt med den kontroversielle debattören Knut Wicksell, tar familj och vänner sin hand ifrån henne.

Det skandalomsusade paret slår sig ned i Sverige. Anna läser juridik, bekantar sig med de tongivande intellektuella och engagerar sig för liberalismen och fredsrörelsen, ofta som ensam kvinna ? ?jag saknar fruntimmer här? skriver hon i ett brev. Till skillnad från många andra är hennes vyer internationella ? hon åker på konferenser och turnéer, skriver artiklar, grundar föreningar? och slutligen bär det av till den viktiga mandatkommissionen i Nationernas förbund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Carlsson Wetterberg