Lärarinnans sång (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2020-03-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Ninni Holmqvist
SAB
Hce
ISBN
9789127162457
Lärarinnans sång (inbunden)

Lärarinnans sång

Inbunden Svenska, 2020-03-06
189
Förboka gärna! Förväntad leverans under vecka 11.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lotte Bøk är en medelålders kvinna som är tillfreds med sitt liv. Hon trivs med sitt arbete på Konsthögskolan i Oslo och har ofta fått höra att hon är levande och engagerad i sin lärargärning. Det är konstens oerhörda förmåga att få oss att se världen på nya sätt, att ta ställning och agera annorlunda, som Lotte Bøk vill förmedla till sina studenter.

När sistaårsstudenten Tage Bast ber Lotte att medverka i hans konstprojekt tackar hon ja. Han vill undersöka förhållandet mellan liv och undervisning genom att filma några lärare, både i och utanför undervisningssituationen.

När Lotte tvingas in i rollen som den som blir betraktad uppstår snart en ny, främmande blick på hennes liv men vems blick är det? Mötena med Tage förändrar henne, och genom honom ser hon sig själv utifrån och börjar tycka att hon framstår som uppblåst och deklamatorisk. Vad är det hon har försökt säga i alla år? Vem har hon blivit? Och vad betyder hennes så kallade engagemang?

Lärarinnans sång är ett psykologiskt drama om en kvinna som tvingas till självrannsakan. Hjorth avtäcker med stor precision vad som händer när slöjan dras av och en människa står inför sig själv, utan mask och kanske för första gången utan språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärarinnans sång
  2. +
  3. Arv och miljö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arv och miljö av Vigdis Hjorth (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vigdis Hjorth

Bloggat om Lärarinnans sång