Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2019-05-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
175 x 111 x 10 mm
Vikt
108 g
SAB
Hc
ISBN
9789127163379

Gud har för mycket tid

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2019-05-06
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    169
Visa alla 1 format & utgåvor
Det här är en historia om Johanna och Gabriella som möts när de är sju. Det är historien om hur de älskar varandra och bråkar med varandra hela livet igenom. Den frågar hur man ska bära sig åt för att leva, även om hela världen tycks vara emot dig.
Det är också en historia om världen som de lever och verkar i. En värld som ömsom hyllar dem och ömsom trycker ner dem. Och där skillnaden inte är så stor som man kan tro.

Det är en fragmenterad historia som hoppar fram och tillbaka i tid och rum. Den spänner sig över hundra år i handling, ändå utspelas allt i ett enda evinnerligt nu. Det är en komedi och en tragedi och alla de där små bitarna däremellan.

Martin Luuk (född 1968) har tidigare gett ut mängder av kortprosa, senast Ingen jag vet är i mitt träd (2012). Han är en av medlemmarna i komikergruppen Killinggänget. Det här är hans debutroman.
Originell och nästan gudabenådad romandebut … full av mörk komik.

Lina Kalmteg, SvD

Jag kräver att så många som möjligt läser denna boken! Den är något så ovanligt som en bok som är intellektuellt högoktanig, existentiell och väldigt rolig. Jag vill inte berätta för mycket, det är så många överraskningar i denna boken … /..../ Det här är första gången jag har velat tatuera mig. Det finns en mening häri som betyder väldigt mycket för mig, "kaos är universums ordning". Det vill säga: den här boken försvarar avvikelserna, anomalierna och kaoset. /.../ Den här boken är den första boken på länge som har fått mig att gråta.

Martina Montelius, TV4 Nyhetsmorgon

... han (odlar) ett alldeles särskilt tonfall. Det är öppet och personligt, brustet och sårigt, men samtidigt tryggt resonerande och ganska tillbakalutat … resonerar naivt och förutsättningslöst om livsmeningen som ett barn – men med den medelålders vuxnes erfarenheter och kanske sorg. Och det är säreget vackert.

Jonas Thente, DN

Det är Luuks väldiga omsorg om sina gestalter som ändå gör denna lågintensiva berättelse så medryckande, som om hans egen nyfikenhet liksom smittade av sig. "Gud har för mycket tid" är en naivistisk berättelse om livets villkor, underhållande och gripande.

Hanna Johansson, Expressen

Martin Luuk har gett Sverige fantastisk litteratur ... det är stundtals så briljant skruvat att jag skrattar högt, så sorgligt att jag kapitulerar ... "Gud har för mycket tid" blir med sitt utsträckta nu och filmiska kvalitéer en syster till Fucking Åmål

Elis Burrau, Nöjesguiden
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gud har för mycket tid
  2. +
  3. Elkomikern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elkomikern av Martin Luuk (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Luuk