Nora (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
IBSEN
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2019-09-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Stewe Claeson
Originaltitel
Nora
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
140 x 213 x 19 mm
Vikt
361 g
SAB
Hce
ISBN
9789127163423
Nora (inbunden)

Nora

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-09-02
211
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nora Helmers utveckling från en undergiven docka i ett förljuget äktenskap till en kvinna som går sin egen väg (genom att gå sin väg), sker i tre akter: från det på ytan idylliska julpyntet, över avslöjandet som förfalskare, den vilda tarantelladansen, räddningen från att ha blivit avslöjad som brottsling och den samtidiga insikten att maken inte bryr sig om henne utan bara sig själv.
Porten slår igen.
Ridå.

I Merete Pryds Helles roman får vi följa hur Nora kommer till insikt om sig själv, inte i tre akter utan under ett helt liv. Hon har alltid blivit behandlad som ett barn, först av fadern, sedan av maken, men genom kvinnor i sin närhet förmått att utvecklas intellektuellt såväl som sexuellt, och på så sätt leva ett parallellt liv. Hennes kärlek till maken är stor, hon har till och med förfalskat sin fars underskrift för att genom ett lån kunna bekosta en resa för att rädda hans hälsa efter ett sammanbrott. Men i Italien förstår hon att ju mer kraft maken får, desto tommare blir hon.

Så när julen närmar sig i familjen Helmers hem är vi läsare väl rustade för det slut vi så väl känner. Och några verkliga överraskningar har vi fått på vägen.

I översättning av Stewe Claeson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nora
 2. +
 3. Fyra pjäser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fyra pjäser av Henrik Ibsen (pocket).

Köp båda 2 för 270 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Merete Pryds Helle

 • Folkets skönhet

  Merete Pryds Helle

  1930-tal. Marie växer upp på en fattig gård i Langeland på den danska landsbygden. Barnen är många, pengarna är få och vardagen våldsam. Andra världskriget ändrar allt i tillvaron, de fattiga blir ännu fattigare, men för Marie kommer förändringen ...

 • Nästan levande

  Merete Pryds Helle

  Evi Calibano är inte som andra flickor i den italienska landsby hon kommer från. Hon blir till efter en tragedi i andra världskrigets skugga och hon kan inte lära sig läsa som andra barn. Men Evi har en dold talang, som många år senare kommer att ...