Allt jag känner är att mina fötter gör ont (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
467
Utgivningsdatum
2020-01-03
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127163553
Allt jag känner är att mina fötter gör ont (e-bok)

Allt jag känner är att mina fötter gör ont (e-bok)

Förhören med Rudolf Höss

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-01-03

Styckköp

124

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I en serie möten med förhörsledare och psykologer gav Auschwitzkommendanten Rudolf Höss skakande inblickar i den nazistiska mordapparaten. Vi får här följa hur krigsbrottsutredarna bit för bit försökte reda ut vad som egentligen hade hänt.
Fråga: ?Vad anser ni själv om det ni gjort? Lider ni av känslomässig oro??
Svar: ?Allt jag känner är att mina fötter gör ont.?

Auschwitzkommendanten Rudolf Höss osminkade vittnesmål inför krigsförbrytarrättegången i Nurnberg 1946 blev en världssensation. Aldrig tidigare hade någon talat så öppet och oberört om så ofantliga brott som de Höss hade begått under folkmordet på Europas judar i lagerkomplexet Auschwitz-Birkenau.

Ett annat drama pågick också i skuggan av den pågaende rättegången: I en serie möten med förhörsledare och psykologer gav Rudolf Höss skakande inblickar i den nazistiska mordapparaten och sin egen personlighet. Med hjälp av opublicerade förhörsprotokoll och vittnesmål skildrar boken hur krigsbrottsutredarna bit for bit försokte reda ut vad som egentligen hade hänt.

Boken granskar också en rad seglivade påståenden om Höss. Oftast utmålas han som en exemplarisk SS-man som blint lydde order, som en skrivbordsmördare och teknokrat. Han ska inte ha varit en sadistisk eller grym person, kanske en Dr Jekyll/Mr Hyde-människa som obekymrat ledde ett folkmord på dagarna och levde ett stilla familjeliv på fritiden. Man har också velat se ett frö till insikt och ånger hos Höss under tiden i fängelset. Men stämmer allt detta verkligen?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sennerteg Niclas