Nattkorpen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2021-01-15
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127164048
Nattkorpen (e-bok)

Nattkorpen E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-01-15

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nattkorpen är den första delen i serien om Månvind & Hoff, en hisnande spännande trilogi om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

Vintern håller Stockholm i ett järngrepp, tullarna är igensnöade och det går varken att ta sig in eller ut ur staden. Föräldralösa Mika bor på Allmänna Barnhuset. För att överleva har hon utvecklat ett skarpt sinne för detaljer och hotfulla situationer.

En natt lämnas en nyfödd flicka till barnhuset av en skräckslagen ung man. Det blir början på en kedja av händelser som ska försätta Mika i större fara än hon någonsin kunnat föreställa sig.

?Rekommenderas varmt till den som gillar historiska berättelser, spännande livsöden och deckare/mysterium av det lite läskigare slaget. Tänk lite Sherlock Holmes för yngre läsare.?
? @barnensboktips

?Jag har nog inte blivit så uppslukad av en barnbok sedan Harry Potter. Rundberg skriver spännande och trollbindande och boken för tankarna till Sherlock Holmes. Här har vi en ny klassiker inom barnboksvärlden?
? @kapitelochkaka

?Tänk att få vara 10 år, läsa den här och göra den till hela ens värld. /?/ Mika är rolig, smart, underdog och får vara med om det här äventyret! Det är så coolt ? Jag älskar denna boken.?
? Barnbokspodden

?Betyg: 5 av 5?? Den är inte bara ruggigt välskriven rent språkligt, utan storyn i sig är också på topp ? Jag blir riktigt glad när såhär högkvalitativ barnlitteratur ges ut. Detta är en bokserie som ni inte får missa.?
? @barnboksfamiljen

?Som en modern Nordic Noir-variant av Oliver Twist, men med en 12-årig flicka i huvudrollen.?
? Mariefreds tidning

?Det är ett spännande mysterium ? Man lär sig om hur det var att leva på 1800-talet och speciellt som föräldralös flicka. Jag hoppas att många kommer läsa Nattkorpen.?
? Agnes Lindholm, P4 Sörmland

?Det är barnhem, fängelser och bårhus och ett mörkt och skitigt Stockholm på 1800-talet. Trots att det är en barnbok väjer inte Johan Rundberg för det makabra. Jag älskar den!?
? @feelbadbibliotekarien

?Sidorna flyger fram. Det händer så otroligt mycket och ibland behöver jag pausa för att hämta andan. /?/ Jag kan lätt säga att det här är en bok för alla bokälskare! Jag som är 30 plus slukades av den och väntar otåligt på de andra delarna.?
? @elzasbokhylla

?Spontant vill jag sätta den i handen på varenda tioåring och fler därtill, för det är en bok som verkligen väcker läslust. /.../Det här är riktig kvalitetslitteratur för slukaråldern. Johan Rundberg och förlaget visar att barn och unga också är värda böcker med gedigen research, genomtänkta handlingar och välgjorda karaktärer, vilket är så rätt.?
? @tusensidor

?Åh, vilken läsupplevelse! En berättelse som är helt omöjlig att sluta läsa. En perfekt högläsningsbok eller något att sätta händerna i bokslukare i mellanstadieåldern."
? @barnboksbloggen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nattkorpen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande historisk barndeckare
    -, 2 februari 2022

    Mycket välskriven, lagom läskig historisk barndeckare! Om Stockholm på 1800-talet och hur en flicka som vuxit upp på ett barnhem blir vän och kompanjon med en gammal butter krimpolis.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Rundberg Johan