Smartast bland mesar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2020-03-04
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127164161
Smartast bland mesar (e-bok)

Smartast bland mesar E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-03-04

Styckköp

131

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hur smart är egentligen en talgoxe?

Talgoxen är en av Sveriges mest välkända och omtyckta småfåglar. Den är den vanligaste gästen på våra fågelmatningar och historierna är många om hur de snabbt lär sig att äta ur handen eller knacka på köksfönstret när de vill ha påfyllning.

Talgoxen är också en av världens mest utforskade fågelarter. Visste du att den kan räkna till fem, att den kan ha väldigt olika personlighet och att den har nästan lika bra självbehärskning som en människa eller en schimpans? Smartast bland mesar är en bok om hur en liten fågel överlever i en värld fylld av faror tack vare sin läraktighet och uppfinningsrikedom.

En gång om året gör talgoxarna mig på extra gott humör. Det är när jag kliver ut genom ytterdörren en solig morgon tidigt i januari och hör vårens första förebud, en sjungande talgoxe. Den här typen av tidiga vårförebud är speciellt viktiga för oss som bor långt norrut. Snart är mörkrets och kylans tid förbi, nu väntar ljusare tider. En sådan mental vitamininjektion är väl precis vad man behöver när man stressar iväg till jobbet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Brodin

  • Fångad av fåglar

    Anders Brodin

    Anders Brodins förra bok Smartast bland mesar kom ut precis när pandemin slog till i mars 2020. Den blev en omedelbar succé. Brodins underhållande berättelser och hans enorma kunnande om talgoxarnas uppfinningsrikedom, intelligens och olika person...