De skapande maskinerna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2020-04-17
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127164192
De skapande maskinerna (e-bok)

De skapande maskinerna E-bok

Hur AI lär sig koda mänsklig kreativitet

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-04-17

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Kan en dator måla, komponera musik eller skriva en roman? Kan den tävla med Mozart, Shakespeare eller Picasso? I denna välskrivna och originella bok undersöker Marcus du Sautoy den mänskliga kreativiteten och om artificiell intelligens som framgångsrikt redan tagit över många arbetsuppgifter också kommer att stjäla jobben från konstnärer, musiker och författare.

Länge trodde man att en dator bara kan göra vad vi programmerar den till, men dagens AI fungerar inte så. Den kan staka ut sin egen väg genom att lära av misstag på samma sätt som barn. Utvecklingen har gått otroligt fort.

Konst genererad av AI säljs numera dyrt på interna tionella auktioner och musikprogram skriver ny musik i avlidna kompositörers anda. Att spotta ur sig ett antal nya konst- och musikstycken räcker naturligtvis inte för att förändra kulturvärlden, men vem vet vad som händer i framtiden? Måste kreativitet och skaparkraft vara knutet till biologiskt liv och en mänsklig hjärna? Marcus du Sautoy tar oss med in i en framtid som för många av oss ter sig overklig. Resultatet är en fascinerande upptäcktsfärd som förändrar vår syn på vad det innebär att vara människa och som får oss att förstå AI lite bättre.

A brilliant travel guide to the coming world of AI.
Jeanette Winterson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »