Kväll i paradiset+Välkommen hem (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
450
Utgivningsdatum
2019-10-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Eva Johansson
SAB
Hce
ISBN
9789127164277
Kväll i paradiset+Välkommen hem (inbunden)

Kväll i paradiset+Välkommen hem

Inbunden Svenska, 2019-10-05
219
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Lucia Berlin, den bortglömda och bländande novellisten, slog ner som en bomb över världen när Farrar, Straus & Giroux samlade ihop författarskapet i en volym 2015. Så även hos oss. En enig kritikerkår jublade över Handbok förstäderskor, med omdömen som suverän (DN), ett stycke strålande litteratur och liv (Svenska Dagbladet), skriver kärvt om krisande människor, och gör det så bra att livet blir värt att leva (Jönköpings-Posten).

Handbok för städerskor innehöll drygt hälften av de sjuttiosju noveller som Berlin gav ut under sitt liv. Den nya, efterlängtade volymen Kväll i paradiset är ett noggrant urval ur den andra hälften, gjort av författarens son Jeff Berlin. Tjugotvå aldrig tidigare översatta noveller skrivna med den vakna blick för livets absurditeter och det vackra mitt i det fula som så många läsare kommit att älska.

Volymen innehåller också Välkommen hem: en självbiografi. Mot slutet av sitt liv arbetade Lucia Berlin på en serie självbiografiska skisser som sträckte sig från 1936 och fram till 1966. Jeff Berlin har färdigställt materialet, som också innehåller brev och foton. Detta är historien om Lucia Berlins liv, så som hon själv ville berätta den.
Visa hela texten

Bloggat om Kväll i paradiset+Välkommen hem