Kväll i paradiset+Välkommen hem (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2019-09-30
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127164284
Kväll i paradiset+Välkommen hem (e-bok)

Kväll i paradiset+Välkommen hem E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-30

Styckköp

121

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Lucia Berlin, den bortglömda och bländande novellisten, slog ner som en bomb över världen när Farrar, Straus & Giroux samlade ihop författarskapet i en volym 2015. Så även hos oss. En enig kritikerkår jublade över Handbok förstäderskor, med omdömen som suverän (DN), ett stycke strålande litteratur och liv (Svenska Dagbladet), skriver kärvt om krisande människor, och gör det så bra att livet blir värt att leva (Jönköpings-Posten).

Handbok för städerskor innehöll drygt hälften av de sjuttiosju noveller som Berlin gav ut under sitt liv. Den nya, efterlängtade volymen Kväll i paradiset är ett noggrant urval ur den andra hälften, gjort av författarens son Jeff Berlin. Tjugotvå aldrig tidigare översatta noveller skrivna med den vakna blick för livets absurditeter och det vackra mitt i det fula som så många läsare kommit att älska.

Volymen innehåller också Välkommen hem: en självbiografi. Mot slutet av sitt liv arbetade Lucia Berlin på en serie självbiografiska skisser som sträckte sig från 1936 och fram till 1966. Jeff Berlin har färdigställt materialet, som också innehåller brev och foton. Detta är historien om Lucia Berlins liv, så som hon själv ville berätta den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Berlin Lucia

  • Handbok för städerskor

    Berlin Lucia

    Lucia Berlins liv var minst sagt brokigt. Hon föddes i Alaska och flyttade som liten till Texas. När fadern kom hem från kriget bosatte sig familjen i Chile, där hon lärde sig flytande spanska och var lillvärdinna på faderns societetsbjudningar me...