Rippad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2020-03-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
205 x 145 x 22 mm
Vikt
404 g
SAB
Hc
ISBN
9789127164468
Rippad (inbunden)

Rippad

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2020-03-06
209
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är vackert, hjärt knipande och djupt poli tiskt en sedeskildring för vår tid.
Sydsvenskan

Det är detaljrikt, går snabbt, är roligt och gör väldigt ont. // Den är en ytterst aktuell skildring av vårt ekonomiska system där man inte bara förväntas sälja sitt arbete, utan sig själv. Där den sårbara blir helt maktlös.
Svenska Dagbladet

en drabbande roman om unga människor som håller på att lösas upp inifrån. Den gestaltar en tid som på samma gång är barbarisk och hypermodern; med arbetskontrakt från 1800-talet som tecknas i futuristiska hotellkomplex.
ETC

Julia lever i en värld där allt är till salu och gränser ständigt omförhandlas: tjänster, kroppsdelar, vänskap, förtroenden, värdighet, sanningar och tystnad. Under en intensiv vår i Malmö/Köpenhamn ställs allt på sin spets.

Julias älskade Yara har lämnat henne för att rädda världen på andra sidan jordklotet, samtidigt som hennes halvdementa, alkoholiserade mamma flyttas runt mellan hemmet och olika vårdinrättningar och vännen Omid försöker locka henne att sälja sex.

Likt den explosiva skuggfiguren Travis Bickle i Taxi Driver rör sig Julia genom sina hemstäder, på gatorna, krogarna och gymmen, i en rasande, öm och skruvad besvärjelse och sorgesång riktad till alla som vill lyssna.

Rippad är en underhållande, kylig och rappt skriven roman, med en rytm och stil som i sina bästa stunder påminner om beatlitteraturen.
Göteborgs-Posten

Rippad känns som en resa och när jag lägger ifrån mig boken efter ett par timmar längtar jag tillbaka till dess värld. Det finns en obesvärad rytm i språket, en humor som ofta uppstår i sättet människor gör pauser när de pratar.
Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rippad
  2. +
  3. Lanny

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lanny av Max Porter (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »