Rippad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2020-03-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
205 x 145 x 22 mm
Vikt
404 g
SAB
Hc
ISBN
9789127164468

Rippad

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-03-06
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  162
Visa alla 1 format & utgåvor
”Det är vackert, hjärt­knipande och djupt poli­tiskt – en sedeskildring för vår tid.”
Sydsvenskan

”Det är detaljrikt, går snabbt, är roligt och gör väldigt ont. /…/ Den är en ytterst aktuell skildring av vårt ekonomiska system där man inte bara förväntas sälja sitt arbete, utan sig själv. Där den sårbara blir helt maktlös.”
Svenska Dagbladet

”en drabbande roman om unga människor som håller på att lösas upp inifrån. Den gestaltar en tid som på samma gång är barbarisk och hypermodern; med arbetskontrakt från 1800-talet som tecknas i futuristiska hotellkomplex.”
ETC

Julia lever i en värld där allt är till salu och gränser ständigt omförhandlas: tjänster, kroppsdelar, vänskap, förtroenden, värdighet, sanningar och tystnad. Under en intensiv vår i Malmö/Köpenhamn ställs allt på sin spets.

Julias älskade Yara har lämnat henne för att rädda världen på andra sidan jordklotet, samtidigt som hennes halvdementa, alkoholiserade mamma flyttas runt mellan hemmet och olika vårdinrättningar och vännen Omid försöker locka henne att sälja sex.

Likt den explosiva skuggfiguren Travis Bickle i Taxi Driver rör sig Julia genom sina hemstäder, på gatorna, krogarna och gymmen, i en rasande, öm och skruvad besvärjelse och sorgesång riktad till alla som vill lyssna.

Rippad är en underhållande, kylig och rappt skriven roman, med en rytm och stil som i sina bästa stunder påminner om beatlitteraturen.”
Göteborgs-Posten

Rippad känns som en resa och när jag lägger ifrån mig boken efter ett par timmar längtar jag tillbaka till dess värld. Det finns en obesvärad rytm i språket, en humor som ofta uppstår i sättet människor gör pauser när de pratar.”
Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rippad
 2. +
 3. Hunter i Huskvarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hunter i Huskvarna av Sara Stridsberg (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Josefine Adolfsson

 • Ingens mamma : tolv kvinnor om barnfrihet

  Josefine Adolfsson

  "Här blir det inga barn gjorda" Litteratur, tv, tidningar och radio matar oss med berättelser om moderskap, ofrivillig barnlöshet, livspussel och kärnfamiljsmys. Här skriver tolv kvinnor som vill något annat. Kvinnor som självmant har valt att ste...