Handbok för hundägare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2020-08-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Lisa Ewald
Dimensioner
225 x 165 x 20 mm
Vikt
452 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789127165526
Handbok för hundägare (häftad)

Handbok för hundägare

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2020-08-17
216
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det finns nästan en miljon hundar i Sverige. En del arbetar, andra tävlar eller ställs ut. Men väldigt många har som sin huvudsakliga uppgift att vara människans bästa vän. Ett hundköp är följaktligen fullt av förväntningar, det lyckliga hundlivet väntar runt hörnet, oavsett om det är campingsemestern, fjällvandringen eller att ha en kompis i knät på krogen.

Alldeles för ofta pajar drömmen redan innan den börjat och köp- och säljsidorna svämmar över av omplaceringshundar som säljs med halvdana ursäkter när valptidens smekmånader är över. När man har hundar som specialintresse får man ständigt frågor om varför familjens nya kelgris inte beter sig som det var tänkt. Det finns ju ingen barnavårdscentral eller föräldragrupp att ventilera i, och forumen på internet kan ibland snarare vara avskräckande istället för hjälpsamma. I frågorna jag får ligger ofta en frustration det skulle ju vara ROLIGT att ha hund, vad gör vi för fel? Samtidigt märkte jag tidigt att det som funkat för mig; gå kurser, läsa böcker, engagera mig i klubbar, inte passar alla. Som kursledare fick jag ofta backa när jag började prata för mycket om inlärningspsykologi och nya forskningsrön, de flesta vill ju bara att det ska funka i vardagen. Och gärna bums.

I det läget är det förstås lätt att förföras av auktoritära tv-coacher som erbjuder enkla lösningar. Men att skapa en hållbar relation till din hund handlar ju inte om beteendekorrigeringar utan om ömsesidighet. Med den här boken vill jag beskriva hur det bästa sättet att få en bästa vän är att vara en, och dela med mig av de tips jag hamstrat på mig under årens lopp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för hundägare
 2. +
 3. Att leva med hund : en guide till dina hundår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att leva med hund : en guide till dina hundår av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Handbok för hundägare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd
  Curt Håkan Flenhagen, 17 november 2020

  Enkelt skriven. Inger hopp, när det ibland känns som jag hamnat i en återvändsgränd. Jag gör mitt bästa, två viljestarka individer. Blir med all sannolikhet kanon om två år. Nu är min hund 1 år 28/11 2020. Rottweilertik. Fantastiskt kelsjuk, social m.m. men får ett "spel" ibland, då är det bra att ta en titt i boken och få energi/kraft och mod/hopp.

 2. Rekommenderas varmt!
  Villivonkansbooks, 28 oktober 2020

  Handbok för hundägare är en väldigt trevlig bok! Den bjuder på mycket information som presenteras på ett tilltalande sätt. Det är relativt mycket text i boken, men den är skriven på ett enkelt sätt vilket gör boken lättläst, det gör att boken borde tilltala även dem som normalt inte läser böcker. Författarens ton är personlig och jag gillar att hon delar med sig av sina egna erfarenheter. En del faktaböcker kan kännas lite mästrande och som att författaren sitter med alla facit på hand medans... Läs hela recensionen

 3. Värd att läsa och ha i mitt lilla hundbibliotek
  Anonym instruktör, 26 oktober 2020

  För de som inte vill ha mycket bilder och annan utfyllnad kan jag rekommendera denna som en första bok om att ha hund.
  Tycker om att det inte är pekpinnar utan tar upp att man kan göra misstag och inte alltid är så kunnig. Finns ju alltid mer att lära och nya sätt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Alice Kassius Eggers