Ingår i kampanjer:
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2020-03-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Abel, Erik (foto)
SAB
Qade
ISBN
9789127166271
Frö : på jakt efter framtidens mat (häftad)

Frö : på jakt efter framtidens mat

Häftad Svenska, 2020-03-11
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Fröet är matens bortglömda huvudrollsinnehavare. Det är fröerna som ser till att sushiriset mognar på andra sidan jorden, som säkrar vetet i pastan och som ordnar morgonkaffet. Nästan allt vi äter börjar med ett frö. Utan fröerna skulle tallrikarna gapa tomma. Så varför behandlas de så styvmoderligt?

Att mätta jordens befolkning har sällan eller aldrig varit så svårt. Extrem torka, skyfall och stigande havsvatten är bara några av utmaningarna. Mängden odlingsbar mark minskar i takt med klimatförändringarna och hoppet att föda världens befolkning står till mångfalden hos världens fröer. Det finns bara ett problem. Sedan början av 1900-talet har människan utrotat en stor andel av världens grödor.

I den här boken går Anna Liljemalm och Erik Abel på jakt efter framtidens mat. De letar vildris i Nepals djungler, träffar fröförädlare i Kenya och kliver in i frövalvet på Svalbard. I Flen och Vebomark besöker de också två familjer som aldrig har träffats, men som skickar brev med fröer till varandra. Det här är berättelsen om global matsäkerhet. Det är också en kärlekshistoria. En hyllning till de små rackarna som i alla år mättat världens befolkning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frö : på jakt efter framtidens mat
  2. +
  3. Kurtisanen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kurtisanen av Anna Laestadius Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Frö : på jakt efter framtidens mat