Till försvar för det öppna samhället (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2020-03-27
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127166325

Till försvar för det öppna samhället E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-03-27
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jag tror att vi lever i revolutionära tider. Det innebär att allting i princip är möjligt - och att risken för att göra fel är överhängande.

I fyrtio år har finansmannen George Soros stöttat demokratifrämjande arbete världen över, från stipendier till svarta studenter i apartheidsystemets Sydafrika och fri akademisk forskning efter murens fall, till uppbyggnaden av rättssäkra institutioner i en rad länder.

För sitt livsverk utsågs han 2018 till Årets person av Financial times, en utmärkelse han fick lika mycket för sitt arbete som för sina offentliga ställningstaganden. Soros har de senaste åren blivit måltavla för högernationalister i USA, Ryssland och Europa och dragit på sig mäktiga fiender, i sitt födelseland Ungern är han ständigt utsatt för hatska antisemitiska kampanjer.

I sin nya bok Till försvar för det öppna samhället sammanfattar Soros sin filosofi och sina drivkrafter. Han berättar om uppväxten i Ungern under andra världskriget, studietiden på London School of Economics och hur han till följd av en livskris bestämde sig för att använda sin förmögenhet för att förbättra samhället för flertalet. Med stor övertygelse argumenterar han för varför vi i denna kritiska tid behöver stå upp för det öppna samhället och försvara mänskliga fri- och rättigheter, rättssäkerhet, yttrandefrihet och social rättvisa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av George Soros