Rapport från ett slakteri (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2020-03-13
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127166516
Rapport från ett slakteri (e-bok)

Rapport från ett slakteri (e-bok)

- en veterinärs berättelse

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-03-13
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Rapport från ett slakteri är ett genreöverskridande, själv biografiskt reportage, en ögonvittnesskildring inifrån en arbetsplats och sektor som sällan blir belyst.
Veterinären Lina Gustafsson börjar arbeta på ett slakteri. Hennes uppgift är att kontrollera att djuren är friska och att lagarna följs. Dag efter dag ser hon tusentals grisar gå till slakt. Hon står vid det löpande bandet och inspekterar kropparna efter de djur som några timmar tidigare mötte hennes blick i stallet.

Rapport från ett slakteri är ett genreöverskridande, självbiografiskt reportage inifrån en bransch som sällan blir belyst. Lina Gustafsson skildrar det vardagliga våldet mot djuren, kontrollsystemet hon själv är en del av och kampen mellan samvetet och en alltmer påtaglig avtrubbning. Men hon fångar också de glimtar av humor och kollegial gemenskap som växer fram i arbetets absurda monotoni.

Lina Gustafsson är född 1982 och legitimerad veteri när. Hon har varit engagerad för djurs rättigheter sedan barnsben och gjorde sitt yrkesval för att kunna hjälpa och förbättra livet för djur. Vintern 2017/2018 arbetade hon som officiell veterinär på ett av Sveriges största slakterier. Idag jobbar hon på ett djursjukhus i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rapport från ett slakteri