Den parfymerade trädgården (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2020-03-27
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127166738
Den parfymerade trädgården (e-bok)

Den parfymerade trädgården E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-03-27
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
I parfymörens odlingar växer ingredienser till tvål och skönhetsvård, till mat och dryck, rökelse och tvättmedel. Och ? för den skickliga alkemisten ? eteriska oljor. Den doftande trädgården är fylld av vackra, härdiga växter som sprider sin parfym på vintern och sommaren, dag som natt. Det är en oas för människor och djur, full av nyanser för folk som inte kan se växterna och full av minnen för den som håller på att glömma allt.

Men doftande blommor är också en symbol för framförallt en sak: sex. En doftande trädgård symboliserar njutning. Och med rätt teknik kan växternas förföriska essens fångas i burkar och flaskor.

Den parfymerade trädgården beskriver hur du odlar och skördar den nordiska trädgårdens unika dofter, med recept på allt från rosensmör och kaprifolhonung, till badbomber och torrschampo.

Konstnären Maja Forsslund har skapat bokens växtporträtt målade med färgen caput mortuum och foton är tagna med mellan- och storformatskamera.

Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Unnes Elin