Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (136.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lina Gustafsson
Utgivningsdatum
2020-03-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127166776
Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse (ljudbok)

Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-03-13

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lina Gustafsson utbildade sig till veterinär för att kunna hjälpa och förbättra livet för djur. Efter att ha arbetat några år på djursjukhus och vårdat katter och hundar, var det någonting som gnagde i henne. Hon ville arbeta för de mest utsatta djuren, de som inte har en männ-iska som sörjer för deras skull. Därför sökte hon jobb som officiell veterinär på Livsmedelsverket och började jobba på slakteri i oktober 2017.

Hon såg dagligen tre tusen grisar gå till slakt, inspek-terade djurens kroppar innan och efter deras död. Boken är en skildring av vardagen bland blod, bölder, urinblåsor och tarmpaket. Det är en inblick i de glimtar av humor och kollegial gemenskap som växer fram i arbetets absurda monotoni. Men framför allt skildrar den det vardagliga våldet mot djuren och det kontrollsystem som hon själv ingick i. Samt kampen mellan hennes samvete och en allt-mer påtaglig avtrubbning.

Rapport från ett slakteri är ett genreöverskridande, själv-biografiskt reportage, en ögonvittnesskildring inifrån en arbetsplats och sektor som sällan blir belyst.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt viktig samhällsinformation. Alla borde...
    -, 28 mars 2020

    Otroligt viktig samhällsinformation. Alla borde läsa/lyssna på denna oavsett om man äter kött eller inte.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lina Gustafsson