Där solen aldrig går ned (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2020-07-31
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127167650
Där solen aldrig går ned (e-bok)

Där solen aldrig går ned (e-bok)

- hur världens mest sorgsna land gjorde världen syndigare

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-07-31
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Inspirerande och intressant skildring av en mycket inflytelserik global kultur.? BTJ

Med avstamp i de sju dödssynderna beger sig Henrik Brandão Jönsson ut på en jordenruntresa för att skildra den osannolika historien om hur ett av Europas fattigaste länder en gång i tiden var världens mäktigaste nation.

Genom upptäcktsresorna spred Portugal sin kultur och sitt språk över världen. Idag är portugisiskan världens sjätte största språk och talas av en kvarts miljard människor på fyra av jordens sex kontinenter. Ändå hör vi sällan om den delen av världen. Hur kommer det sig?

I sju kapitel berättar journalisten Henrik Brandão Jönsson om arvet efter det globala imperiet. Han besöker de forna portugisiska kolonierna och upptäcker att de blivit sina grannländers syndiga motpoler: i Goa har droger och frosseri fått fäste, i spelhålan Macao har pengar och girighet tagit över, i Brasilien breder lättjan ut sig. Alltmedan Portugal känner avund inför allt hon skapat utomlands, men inte fått till på hemmaplan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Brandão Jönsson Henrik

  • Fantasiön

    Brandão Jönsson Henrik

    För femtio år sedan flyttade Brasilien sin huvudstad till den torra savannen, tusen kilometer från kusten. Här byggdes Brasília, modernismens mönsterstad, formad som ett flygplan. Tanken var att skapa en stad fri från klassklyftor och korruption, ...