Dalenglitter : en roman om hårt arbete (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2020-09-10
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Dimensioner
193 x 145 x 25 mm
Vikt
506 g
SAB
Hc
ISBN
9789127167735
Dalenglitter : en roman om hårt arbete (inbunden)

Dalenglitter : en roman om hårt arbete

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-09-10
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"en Stockholmsskildring med rastlös nukänsla, situationskomisk tonträff och roliga dialoger. Alla som är förtjusta i rå arbetarklasshumor: Läs!"
Aftonbladet

"Bendjelloul beskriver det enformiga arbetet med underskruvad humor och den lidelsefulla grundligheten hos en som möjligen är på väg att förlora förståndet ... För detta, om ni inte hade förstått det vid det här laget, är inget annat än en bildningsroman. Därtill faktiskt en synnerligen charmig och känslig sådan."
Dagens Nyheter

Hon har brännmärken på handlederna från tiden vid fritösen. Men nu, när hon flyttats upp till kassan, är allt lättare. Hon kan låta en sedel försvinna i fickan, hon kan spara till ett körkort. Kanske finns en väg bort från hamburgarna. När en ung polsk släkting plötsligt dör är hon tvungen att resa till hans begravning. I Polen möter hon en helt annan förort än sin egen, och allt tar en oväntad vändning.

I romanen Dalenglitter skriver Wanda Bendjelloul om en ung kvinnas uppväxt i Enskededalen i södra Stockholm. Det är en skarp och medryckande debutroman om hårt arbete och om vad klass och ursprung gör med oss.

"Trots de tunga ämnena är Dalen glitter lättsam och underhållande läsning. Språket är smidigt, och historien rör sig snabbt framåt, ofta tangerar den det absurda."
Göteborgs-Posten

en gedigen, viktig och läsvärd debut som jag önskar blir obligatorisk läsning i gymnasieklasser.
NSD

Ömsint och vass debut om förorten Expressen Den verklighetsnära, detaljerade och bildrika samtidskänslan är vad jag faller för i Dalenglitter. Wanda Bendjelloul har en fin känsla för nyanserna i klassmarkörer och för tonårsliv."
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dalenglitter : en roman om hårt arbete
  2. +
  3. Dina händer var fulla av liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dina händer var fulla av liv av Suad Ali (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »