Monster : en världshistoria om det skrämmande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
493
Utgivningsdatum
2020-03-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
228 x 155 x 33 mm
Vikt
822 g
SAB
Mzd
ISBN
9789127167858
Monster : en världshistoria om det skrämmande (häftad)

Monster : en världshistoria om det skrämmande

Häftad,  Svenska, 2020-03-13
285
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Historikern Bo Eriksson har utifrån en ovanligt djärv ansats företagit sig uppgiften att studera monsters förekomst genom världshistorien … Kanske har Eriksson till och med lyckats med konststycket att skriva en monsterbibel, som dessutom är mycket underhållande.

RIG – Kulturhistorisk tidskrift
Det morras, krafsas, bits, huggs, styckas, lemlästas och skriks som aldrig förr på film och i dataspel, i litteratur och konst. Det tycks råda monsterfeber i populärkulturen. Men skräck och monster är inget nytt samhälleligt fenomen - rädsla är ett evolutionärt arv och monster har funnits länge i mänsklighetens historia.

I denna bok berättar Bo Eriksson hur det gick till när människan i civilisationernas gryning skapade sina allra första vidunder och skräckgestalter. Författaren tar läsaren med på en farofylld resa från istidens människodjur till dagens varulvar, vampyrer och zombier. I fokus står den roll som monster spelat under olika tider och epoker - och vad monstren säger om människan och mänskligheten. Läs om du vågar!

Bo Eriksson är docent i historia vid Stockholms universitet och redaktör för Historisk tidskrift. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, bland annat Den svenska adelns historia (2011), Bestiarium: en medeltida djurbok (2009) och Tusen år av fantasy: Resan till Mordor (2007). År 2009 tilldelades han Hertig Karls pris (Stora historiepriset), för att ha "förmedlat väsentlig historisk kunskap till en bred allmänhet" och "etablerat sig som en kunnig populärhistoriker av främsta klass".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Monster : en världshistoria om det skrämmande
  2. +
  3. Bestiarium : en medeltida djurbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bestiarium : en medeltida djurbok av Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Eriksson