Gästen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2023-10-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
The Guest
Dimensioner
220 x 145 x 24 mm
Vikt
491 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789127167872

Gästen

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-10-06
239
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Gästen är en otroligt slug roman, i klass med Ottessa Moshfeghs Ett år av vila och avkoppling. Emma Cline är så skicklig på att fånga både det som döljer sig under en perfekt yta och maktspelet mellan män och kvinnor, där både män och kvinnor utnyttjar varandra för att överleva - fast på olika sätt.”
Annika Wall, Borås Tidning

”I Gästen skriver Cline fram en olycksbådande stämning av förfall, en känsla av att en katastrof när som helst kommer att inträffa. Det kan handla om något konkret, som ett oövervakat barn nära vattnet, eller något mer symboliskt, som att de pooler Alex kommer till tycks bli allt smutsigare. … Det är modigt och skickligt att våga störa och kittla läsaren på detta sätt utan att erbjuda någon omedelbar dramaturgisk tillfredsställelse.”
Johanna Käck, Dagens Nyheter

”Emma Cline skriver med sensuellt driv”
Amanda Svensson, Sydsvenskan

”Att två av mina associationer går till John Cheever och Bret Easton Ellis är ett gott betyg. … Emma Cline skriver fram en värld där alla vet sitt och andras värde, oavsett vilket kapital som räknas. … Gästen är en skickligt skriven och konstruerad roman, rekommenderad läsning”
Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad
...............................................................

Sommaren går mot sitt slut på Long Island och Alex har just blivit ombedd att lämna huset där hon bott den senaste tiden med sin äldre pojkvän. Någonting gick fel och relationen är över: han ska se till att hon får skjuts till stationen så att hon kan ta tåget hem till stan.

Men Alex stannar kvar. Först följer hon med i det som händer motståndslöst, sen med alltmer precision i sitt agerande. Hon är ung och snygg, utan ekonomiskt kapital men med en exakt förståelse för vad andra vill ha av henne och behöver henne till. Long Island är välbärgat med enorma villor och formklippta häckar, solen gassar ner på de privata strandklubbarna och någonstans måste allt denna rikedom kunna öppna sig mot den som inte har något?

Alex har en plan men den kräver att hon håller sig flytande i en vecka, fram till Labor Day. I den nya tillvaron har hon gjort sig fullständigt beroende av andra. Kroppen är en valuta, hennes förmåga att läsa av rummet en annan, en förhandlingsbar moral en tredje. Emma Clines gåtfulla huvudperson rör sig från plats till plats och lämnar mänsklig förstörelse i sina spår.

Gästen är en andlöst spännande roman med stark underström, vibrerande nära gestaltad och samtidigt så ovanligt öppen att hela boken framstår som en spegel.

...............................................................

”Så stark är vissheten om den egna rätten till framgång, om att det förflutna kan upphöra att existera bara man undviker att vända sig om. På så vis är Gästen en berättelse om hänsynslösheten i den amerikanska drömmen - och om den förödelse som ligger och pyr i dess spår.”
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gästen
  2. +
  3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Cline