Riddarna och deras värld (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2021-03-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
K.3
ISBN
9789127170117
Riddarna och deras värld (inbunden)

Riddarna och deras värld

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-03-05
222
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De legendomsusade riddarna känner vi numera bäst genom populärkulturen. Men hur var de i verkligheten? Och vad har de lämnat efter sig?

Det märkliga med riddarna var att de förväntades vara krigare och gentlemän på samma gång - oövervinnliga på slagfältet och outtröttliga i korståg, men också fromma i kyrkan och belevade vid hovet. När de började framträda som grupp led Europa av otyglat våld, och den höviska kulturen utvecklades kring dem, med mildare ideal för en ny tids krigare.

Här får vi följa riddarna från vaggan till den ofta tidiga och våldsamma graven. Vi besöker dem i borgen, i krig, på tornering, i ordenssalen och i möten med såväl fiender som sköna damer. Det visar sig att deras leverne skilde sig ganska drastiskt från populärkulturens bild, liksom från den höviska bilden. Men en sak är samtidigt säker: även om den höviska kulturen kunde stanna vid tomma ideal har dessa ideal varit sällsamt långlivade. Ja, kanske är just kärleken, av allting, det som överlevt längst av de krigiska riddarna?

"Med säker hand leder Charlotte Borgerud läsaren igenom sin omfångsrika återläsning av riddarepos och krönikor från 1100- till 1300 talen."
BTJ

"Boken är en bra introduktion till ämnet och kan väl rekommenderas."
Dick Harrison, SvD
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Riddarna och deras värld
  2. +
  3. Tempelriddarnas sista hemligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tempelriddarnas sista hemligheter (inbunden).

Köp båda 2 för 521 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Riddarna och deras värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Äntligen en bok om riddarväsendet.
    Stig L Grasser, 3 april 2021

    Vi skall väl lite till mans vara glada över att Karl Bertil Jonsson inte fick möjlighet att läsa Charlottes bok om riddarna och deras värld för då hade han kanske inte gjort den välgärning som han gjorde till nöje för oss TV-tittare på julaftonskvällarna. Riddarlivet som förf. berättar så instruktivt och inlevelsefullt om bestod nämligen inte enbart av sköna damer, ädla riddare och stolta springare. Långt därifrån! Det var ett både hårt och farofyllt liv där de både skulle vara modiga och råa... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner