Söndagsvägen : berättelsen om ett mord (ljudbok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (197.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Christoffer Svensson
Utgivningsdatum
2020-06-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127170223
Söndagsvägen : berättelsen om ett mord (ljudbok)

Söndagsvägen : berättelsen om ett mord (ljudbok)

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-06-16
119
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En kväll i juli 1965 påträffas en ung kvinna död i sitt hem i ett idylliskt radhusområde söder om Stockholm. Polisen avfärdar det först som självmord, men snart står det klart att hon blivit mördad. Men av vem och hur? Därmed inleds den största och mest komplicerade mordutredningen i Sverige före Palmemordet. Den legendariske kommissarien G.W. Larsson leder arbetet.

Mordet väcker stor uppmärksamhet, och även stor skräck, för det visar sig att gärningsmannen gått till verket med stort raffinemang, och utredarna fruktar en upprepning. När mördaren till slut grips visar det sig att han funnits under polisens näsa hela tiden. Och inte nog med det: han frikänns sensationellt nog i tingsrätten.

Söndagsvägen, som bygger på djupgående arkivstudier och intervjuer, är inte bara den sanna berättelsen om ett brott, utan är även en skildring av Sverige under rekordårens topp, och då inte bara av dess välstånd och framtidsoptimism, utan även av dess förträngda och mörka undersida.

Peter Englund (f. 1957) är fil.dr i historia och professor. Han har skrivit en rad böcker om svensk och internationell historia, som i flera fall varit succéer även utomlands. Han är sedan 2002 ledamot av Svenska Akademien och var 2009 2015 dess ständige sekreterare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Söndagsvägen : berättelsen om ett mord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En annorlunda berättelse om ett mordfall, mänsklig
    Annabokhandeln, 22 juni 2020

    Ett mord, en skildring över en utredning där de inblandade utredarna visar att medmänsklighet når långt, en tidskildring över ett Sverige som jag minns från min uppväxt

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Söndagsvägen : berättelsen om ett mord