Apstjärnan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (113.5 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Johan Ulveson
Utgivningsdatum
2021-03-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127170254
Apstjärnan (ljudbok)

Apstjärnan Ljudbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-03-25

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Nu får vi återigen chans att ta del av en riktig pärla!

En dag svänger det upp en skruttig gammal Volvo på grusplanen framför barnhemmet. Det är Gorillan som vill adoptera ett av de föräldralösa barnen. Hon bestämmer sig direkt för den spinkiga nioåringen Jonna. Jonna är inte lika säker på att hon vill ha en stor, lurvig och klumpig gorilla till mamma. Hon undrar dessutom om gorillor äter små barn. Just som Jonna börjat vänja sig vid Gorillan och hennes skräpiga gård vill kommunstyrelsen skicka tillbaka henne till barnhemmet.

Apstjärnan utkom första gången 2005. Den tyska översättningen av Apstjärnan nominerades år 2011 till det prestigefulla Deutscher Jugendliteraturpreis.

Frida Nilsson (född 1979) är författare och översättare. Hon debuterade 2004 med Kråkans otroliga liftarsemester och har sedan dess bland annat utkommit med böckerna om Hedvig, Apstjärnan, Jag, Dante och miljonerna, Jagger, Jagger, Ishavspirater, Det tunna svärdet, och senast Lindormars land (2020).

"En hisnande omvänd iscensättning av barnhemsmotivet, som med det burleska och kaotiska strålkastarbelyser utanförskapets stigmatisering."

Kristin Hallberg, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Apstjärnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbart om barndom
    -, 7 januari 2024

    Sen riktigt skön historia med små och stora antihjältar som vinner kampen mot makthavare. Uppläst av en favorit,

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Frida Nilsson