Ett liv på vår planet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2020-10-30
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127170278
Ett liv på vår planet (e-bok)

Ett liv på vår planet E-bok

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2020-10-30
159
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Framtiden är alltid svår att sia om, men Attenboroughs stora erfarenhet och balanserade resonemang gör Ett liv på vår planet i princip ett testamente till ett viktigt dokument." BTJ

David Attenborough har sett mer av världens natur än någon annan. I över sjuttio år har han i sina naturfilmer visat oss vår planet i all sin storslagenhet.

David Attenborough är idag 93 år gammal. Han har besökt jordens alla kontinenter, har utforskat dess vildmarker och dokumenterat den levande världen i all dess rikedom.

Nu, för första gången, ser han tillbaka på de avgörande ögonblicken i sitt liv som naturskildrare, liksom på den förödande utvecklingen han har bevittnat under sitt liv.

Attenborough tar upp några av de största utmaningarna som vår planet står inför och ger oss insikt om den enorma förlust av natur som skett under en enda livstid. Men han har också ett starkt budskap om hopp för framtida generationer och presenterar lösningarna för att rädda vår planet från katastrof.

Den här boken är hans vittnesmål och vision för framtiden.

Jag heter David Attenborough och jag är 93. Jag har levt ett verkligt extraordinärt liv. Inte förrän nu har jag riktigt uppskattat hur extraordinärt.

Den levande världen är ett unikt och spektakulärt underverk. Trots det lever vi människor på jorden på ett sätt som leder till dess förfall. Människan har överskridit världen.

Den här boken är mitt vittnesmål och min vision för framtiden. Den är berättelsen om hur vi kom att begå detta vårt största misstag och hur vi, om vi agerar nu, fortfarande kan rätta till det.

Vi måste lära oss hur vi arbetar med naturen snarare än mot den - och jag ska berätta hur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett liv på vår planet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En viktig bok.
    Lars-Christer Svensson (Malmö), 2 februari 2021

    En bok som alla med intresse för planetens överlevnad borde läsa. En uppmaning till våra beslutsfattare: ge högstadie - gymnasieelever boken och ge därmed en förutsättning för den generation som kommer att drabbas hårdast, en möjlighet att förstå vad som väntar, och därmed ge grunden till ett engagemang i framtidens viktigaste fråga.

  2. Ett ögonvittne
    Thomas Gerhard Svensson, 18 januari 2021

    David Atterborough är unik i avseendet att vara ett ögonvittne till de förändringar i klimat och biologisk mångfald som redan inträffat. Hans världsomfattande resor under ett långt liv har ju varit inriktat just på naturen i syfte att visa mångfalden för TV-tittarna. Hans personliga minnen av resor kombineras i boken med en gammal mans eftertänksamhet i ljuset av klimatvetenskapen. BIlden är dyster men Atterborough har ändå ett visst hopp och pekar ut riktningen för vårt agerande i den närmas... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av David Attenborough