Naturhus (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2021-03-26
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127170544
Naturhus (e-bok)

Naturhus E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-26
109
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ett naturhus är en kretsloppsbyggnad där boningshuset omges av ett växthus. Näring från avloppet tas tillvara i egna odlingar. I nordliga klimat förlängs odlingssäsongen, och uppvärmningsperioden förkortas.
Konceptet utvecklades redan på 1970-talet av arkitekten Bengt Warne. Under 2000-talet har flera nya naturhus uppförts och efterfrågan växer.
Klimatförändringar och pandemier är bara några av orsakerna till ett ökat intresse för självhushållning av mat, el, värme, vatten och avlopp. I ett naturhus ordnas mycket av detta samtidigt. Boken följer några naturhusbyggare som har gått i Bengt Warnes fotspår och förmedlar deras erfarenheter från livet i naturhus. Här ges också mycket fakta om möjligheter och fallgropar, byggmaterial och teknik.

Naturhus blir även ett inlägg i avloppsdebatten: Bör ålderdomliga lagar och praxis sätta stopp för nya avloppslösningar? Eller borde egen näringsproduktion från avlopp få samma status som egen el från solceller?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Granmar Marie

  • Operation barn

    Granmar Marie

    Tåget har gått. 35-årsdagen är för länge sedan passerad och pojkvännen ute ur bilden. Är ofrivillig barnlöshet nu det enda scenariot? Nej, inte nödvändigtvis I boken Operation barn får vi följa Marie Granmars envisa kamp mot målet ? ett mycket eft...