Att trösta ett monster (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2023-03-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
245 x 205 x 9 mm
Vikt
302 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127170582
Att trösta ett monster (kartonnage)

Att trösta ett monster

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2023-03-17
149
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att trösta ett monster Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  59
Visa alla 1 format & utgåvor
Ska vi leka? frågade jag. Men monstret svarade inte, det bara grät och grät.

- Jag ska trösta, sa jag.

- Jag håller om dig tills det går över, sa jag. Men mina små armar nådde inte runt.

Att trösta ett monster är en berättelse om att ta emot någon annans sorg. Det är en berättelse om en liten människa som försöker, och tror sig misslyckas. Men så visar det sig att den stora trösten är någon som stannar kvar även när tårarna aldrig verkar ta slut.

Manusförfattaren Jesper Cederstrand debuterar med en bilderboksberättelse som tränger nära inpå, Clara Dackenberg gestaltar barnets känslor genom varsam färgbehandling och hisnande perspektiv. Med små medel visar upphovsmakarna vad som är viktigt på riktigt i mötet människor emellan.

"Cederstrands text är både innerlig och spännande. Med varsamt avvägda meningar beskriver han hur barnet nyfiket tar sig ut ur sitt rum och utan att tveka gör allt för att trösta den enorma varelsen. /.../ I Dackenbergs bilder tar kramar och tårtorkning form genom häftiga perspektiv och utsökta färgkombinationer. /.../ 'Att trösta ett monster' är en bok som rytmiskt och elegant förenar lek, sorg, medkänsla och tröst. Den engagerar och berör från första sidan."

Jonna Fries, Smålandsposten

"Debutanten Jesper Cederstrands text är avskalat kortfattad utan att bli banal, och i samspel med Clara Dackenbergs uttrycksfulla bilder blir resultatet en oväntat vacker berättelse som får nya tolkningsmöjligheter för varje omläsning."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Jesper Cederstrand tog nyligen examen från Den Norske Filmskolens master i manusförfattande. Han har lång erfarenhet av att skriva för barn på Sveriges Radios Barnradion. Att trösta ett monster är hans första bilderbok.

Clara Dackenberg är barnboksillustratör och konstnär. Hon har nominerats till Augustpriset, Elsa Beskow-plaketten och Runeberg Junior och belönats med Ilon Wiklands stipendium. Hon använder gärna inslag av collage och pappersklipp i sina bilder och har en särskild förkärlek för att skulptera i färskt trä.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att trösta ett monster
 2. +
 3. Sjung med Pippi (med ljudmodul)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjung med Pippi (med ljudmodul) av Astrid Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att trösta ett monster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Finstämd
  -, 3 juni 2023

  Barnet tröstar monstret och det är fint att författaren skildrar vilken kraft det har att trösta någon. Men i övrigt så är boken lite tunn på innehåll. Monstret är så stort så man får aldrig se det i sin helhet, vilket kanske inte är rätt grepp för tänkt målgrupp. Flera frågor lämnar upphovsmakarna obesvarade till läsarna, så som hur monstret kom dit.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Oväder

  Tuvalisa Rangström, Clara Dackenberg

  Tussen har tappat sin vante och i skogen blåser det upp till storm! Hon letar överallt - under stenar och löv, bakom stubbar och i små hålor ... - för mitt i stormen kan ju en vante vara väldigt bra att ha! Men skogen är stor och molnen mörknar sn...