Knäböj (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2021-01-11
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127170810

Knäböj E-bok

Om kvinnor och styrketräning

E-bok,  Svenska, 2021-01-11
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Idag är styrketräning en helt självklar träningsform för svenska kvinnor. Men fram till nyligen var det en tabubelagd syssla, och om den skulle utföras skulle det helst inte ske utanför hemmet. Att som kvinna tävla i sporten tyngdlyftning var otänkbart inte förrän år 2000 var damer välkomna att ställa upp i OS.

Knäböj är en berättelse om kvinnor och styrketräning. Det handlar om hur den enkla strävan att själv få bygga sin kropp och lyfta tungt har motarbetats och misstänkliggjorts, och om det mod och kreativitet som krävts för att trotsa den. Med ett personligt och kunnigt tilltal, med inspiration från skönlitteraturen och forskningen, skriver journalisten Sara Martinsson den kvinnliga styrketräningens idéhistoria, från strong women och föreningslivets eldsjälar till dagens träningsinfluencers.

Sara Martinsson är frilansjournalist och tyngdlyftningstränare. Hon skriver om musik, kultur och träning i bland annat DN och Arbetet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Martinsson

  • Kvinnor utan barn : om reproduktion och livets mening

    Sara Martinsson

    Platon sade att kvinnan rent fysiskt är i behov av att bli gravid. Sigmund Freud lär som svar påfrågan »Vad vill en kvinna ha?« ha proklamerat: »enbebis!« Och Ellen Key menade att ett liv utan barn ärett svek mot kvinnans äkta natur. De är alla dö...

  • Kvinnor utan barn

    Sara Martinsson

    Platon sade att kvinnan rent fysiskt är i behov av att bli gravid. Sigmund Freud lär som svar på frågan »Vad vill en kvinna ha?« ha proklamerat: »en bebis!« Och Ellen Key menade att ett liv utan barn är ett svek mot kvinnans äkta natur. De är alla...