Skymningstid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2021-02-26
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Dimensioner
215 x 160 x 35 mm
Vikt
798 g
SAB
Hc
ISBN
9789127171008
Skymningstid (inbunden)

Skymningstid

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2021-02-26
204
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Allt borde vara perfekt. Det svenska samhällsbygget är hugget i sten, beredskapslagren är välfyllda och på vårkanten hörs finkarna sjunga i lövträden. Ändå går Gunnar Björk med en molande oro. När vinden vänder, och det kan hända när som helst, då är allt upp till honom.

Samtidigt får säkerhetspolisen Monika Nilsson upp ett spår som pekar mot en inhemsk högerextrem gruppering, möjligen med kopplingar till statsapparatens allra innersta kretsar.

Skymningstid är en roman om hemliga nätverk och underjordiska celler mitt i välfärdssamhället. Det handlar om makt och motstånd, om rädslan för en sovjetisk ockupation och om det svenska sjuttiotalets skuggsida.

Henrik Bromander är författare och serietecknare. Han har givit ut totalt sju prosaböcker, senast den kritikerrosade romanen Högspänning (2019). Skymningstid är hans första roman på Weyler.

 

Det är svårt att tänka sig någon som vore bättre lämpad att ta tag i detta stoff än Henrik Bromander. Få äger hans förmåga att låta det historiska ögonblicket kristallisera sig i romanfigurernas tankevärldar. ... En utmärkt spänningsroman. Dagens Nyheter

Han stakar ut en bättre, friskare väg för den svenska romankonsten. Nya iskallt paranoida Skymningstid är ytterligare ett bevis på det. ... Paranoian som litterär teknik är ofta tungrodd, den blir gärna stollig som hos Thomas Pynchon, eller lätt obegriplig som hos John le Carré. Bromander gör den försåtligt enkel, till en krypande osäkerhet i meningar, replikskiften och små detaljer. Teknisk bravur, kan man kalla det. Expressen

De många, många läsare som Skymningstid förtjänar är att gratulera. Så varsågoda: här är ett vaccin med starka biverkningar mot dårskapernas farsot som var värt att vänta på. Göteborgs-Posten

I Skymningstid träder han fram som en stilsäker svensk John Le Carré. Vi Läser
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skymningstid
 2. +
 3. Detaljerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Detaljerna av Ia Genberg (inbunden).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skymningstid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hemliga nätverk mitt i välfärdssamhället!
  -, 17 april 2021

  I 70-talets välfärdssverige möter vi Gunnar Björk, major vid ett regemente i Strängnäs. Någon vidare karriär har han inte lyckats skapat sig. Även på det privata planet finns det mycket att önska. En dag får han ett erbjudande som kan ge hans liv en helt ny mening.

  Monika Nilsson arbetar inom säkerhetspolisen, där hon kartlägger högerextremism. Hon får upp ett spår som leder henne rakt in i den svenska statsapparatens innersta kärna.

  Boken pendlar mellan huvudkaraktärerna... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henrik Bromander