Ett liv på vår planet (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2021-11-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Joachim Retzlaff
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
136 g
SAB
Lz Attenborough, David
ISBN
9789127171923
Ett liv på vår planet (pocket)

Ett liv på vår planet

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-11-19
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En bok som förmedlar hopp utan att bli överoptimistisk" Arbetarbladet

"en fin liten bok, rappt skriven /./ redovisar sakligt våra chanser utan att blunda för varken svårigheterna eller möjligheterna." ETC

"Det är djupt gripande." Göteborgs-Posten

"Jag blir både gråtfärdig och stridslysten av David Attenboroughs sätt att beskriva mänsklighetens kris och samtidigt skapa hopp." M Magasin

"Ett liv på vår planet är medryckande, tydlig, klar i både tanke och stil. Och den är ett skakande vittnesmål. Svenska Dagbladet

"Naturfilmsnestorns testamente och framtidsvision är en stark plädering för att börja samarbeta med naturen i stället för att motarbeta de.-" Sveriges Natur

David Attenborough har sett mer av världens natur än någon annan. I över sjuttio år har han i sina naturfilmer visat oss vår planet i all sin storslagenhet.

David Attenborough är idag 93 år gammal. Han har besökt jordens alla kontinenter, har utforskat dess vildmarker och dokumenterat den levande världen i all dess rikedom.

Nu, för första gången, ser han tillbaka på de avgörande ögonblicken i sitt liv som naturskildrare, liksom på den förödande utvecklingen han har bevittnat under sitt liv.

Attenborough tar upp några av de största utmaningarna som vår planet står inför och ger oss insikt om den enorma förlust av natur som skett under en enda livstid. Men han har också ett starkt budskap om hopp för framtida generationer och presenterar lösningarna för att rädda vår planet från katastrof.

Den här boken är hans vittnesmål och vision för framtiden.

"Jag heter David Attenborough och jag är 93. Jag har levt ett verkligt extraordinärt liv. Inte förrän nu har jag riktigt uppskattat hur extraordinärt.

Den levande världen är ett unikt och spektakulärt underverk. Trots det lever vi människor på jorden på ett sätt som leder till dess förfall. Människan har överskridit världen.

Den här boken är mitt vittnesmål och min vision för framtiden. Den är berättelsen om hur vi kom att begå detta vårt största misstag och hur vi, om vi agerar nu, fortfarande kan rätta till det.

Vi måste lära oss hur vi arbetar med naturen snarare än mot den - och jag ska berätta hur."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett liv på vår planet
 2. +
 3. En kvinnas själ

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas själ av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett liv på vår planet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk bok av en av vår tids stora lärare.
  Ivar Rönnbäck , 6 juni 2022

  Hur sorglig det bakomliggande temat för denna bok än är kan jag inte låta bli att ge den ett glatt betyg. Attenborough är inte bara en fantastisk berättare utan också en person som inte tycks förmå sig att skriva en fullkomligt hopplös bok. Det hedrar honom som jag ser det, att han mitt i det oöverskådliga mörker vi befinner oss med avseende på vår ekologiska planetära situation ändå söker efter de möjligheter vi har att vända situationen innan det är för sent. Visst, jag tycker inte att han ... Läs hela recensionen

 2. Omskakande
  -, 22 april 2022

  Boken var både omskakande, ledsam, inspirerande och inspirerande. Man får en inblick i hur planeten och alla dess invånare mår samt hur vi på ett "enkelt" sätt kan återställa det vi orsakat, allt detta på ett lätt och inspirerande sätt. Denna bok borde alla läsa.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna