Fångad av fåglar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2023-03-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Annika Rockström
Dimensioner
205 x 130 x 20 mm
Vikt
370 g
SAB
Ugg
ISBN
9789127172654
Fångad av fåglar (inbunden)

Fångad av fåglar

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-03-17
229

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Anders Brodins förra bok Smartast bland mesar kom ut precis när pandemin slog till i mars 2020. Den blev en omedelbar succé. Brodins underhållande berättelser och hans enorma kunnande om talgoxarnas uppfinningsrikedom, intelligens och olika personligheter fascinerade.

I sin nya bok Fångad av fåglar berättar Anders Brodin om sitt passionerade fågelintresse. Ständigt bekantar han sig med nya fågelarter såväl i Sverige som i resten av världen. I dag är han professor med särskilt fokus på fåglars minne och kognition.

Här berättar han om varför just fåglar är så fängslande, om vissa fågelarters specialiserade hjärnor, deras otroliga minne när det gäller att bygga upp matförråd till vintern och deras strategier för att skydda dessa. Vi får även veta hur det kommer sig att de flesta fåglar kan flyga men inte alla och hur det går för våra hotade fågelarter.

Liksom i hans förra bok leder hans entusiastiska berättande in på allehanda anekdoter med fågelanknytning. Bland annat får vi veta mera om rumänska restaurangmenyer under Ceaucescus diktatur, japanska kejsarnamn och August Strindbergs svårigheter som fågelskådare.

"Anders Brodin är briljant när han skriver om det han kan och boken manar till sträckläsning."
Sydsvenskan

"Den faktarika och intresseväckande texten är en mycket underhållande läsning."
BTJ


"Anders Brodin varierar texten mellan lättare kåserande inslag om vistelser i naturen till mer avancerade populärvetenskapliga redovisningar om inlärning och minne."
Dala-Demokraten

"Blandningen av tydliggjord och pedagogiskt förklarad forskning tillsammans med egna upplevelser från fågelskådningens många minnesvärda upplevelser är väldigt lyckat."
Natursidan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fångad av fåglar
 2. +
 3. Smartast bland mesar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smartast bland mesar av Anders Brodin (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fångad av fåglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fångad av fåglar
  Stefan K, 3 juli 2023

  Så trevligt skriven. Lärorik och lite kul berättelser också. Man märker hur författaren älskar, är fångad av fåglar. Läs även hans bok Smartast av mesar

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Brodin

 • Smartast bland mesar

  Anders Brodin

  Hur smart är egentligen en talgoxe? Talgoxen är en av Sveriges mest välkända och omtyckta småfåglar. Den är den vanligaste gästen på våra fågelmatningar och historierna är mång...