Tiden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jordbok (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2022-04-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Matilda Ruta
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127172692
Tiden (inbunden)

Tiden

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-29
139
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
”Jag vill berätta för dig.
Kanske för att du är jag och jag är du.
För att vi är samma.
När jag vissnar så vissnar du också. Och när jag lever och kvittrar och skiner, så skiner du med.
Jag vill berätta för dig. För att du är ett barn.
Ett människobarn i en människotid.
Jag är gammal, flera miljarder år.
Kan vi kanske bli vänner?”

Jordboksprojektet är ett undersökande projekt som vill bjuda in till samtal mellan barn och högläsare. Med faktarutor, serier och funderingsfrågor undersöker Matilda Ruta tiden. Vilka är vi? Varifrån kommer allt myllrande, märkligt liv? Och hur kommer det sig att några små människodjur har kunnat förstöra så mycket av naturen och ekosystemen? Vill människan verkligen ta död på den urgamla väven av liv som vi själva är en del av? Eller är vi ett annat, snällare slags djur?

Jordbok: Tiden vill inte bara visa hur kort tid människorna har funnits här, utan också hur komplext och finurligt livet på jorden fungerar och hur lite vi människor ofta vet om processerna som gör att vi kan leva.

”Tiden” är den första delen i serien ”Jordbok”. Alla med avstamp i den ekologiska krisen, behoven att prata om utmaningarna för mänskligheten men också i en hoppfull tillit till livet på jorden.

Matilda Ruta är barnbokskonstnär, författare och serietecknare. Hon innehar stol fem i svenska barnboksakademin och har nominerats till Augustpriset och Elsa Beskow-plaketten. Hon har tidigare bland annat skapat bokserien om Ninna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tiden
 2. +
 3. Kurragömma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kurragömma av Matilda Ruta (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, fin och annorlunda
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 25 september 2022

  Det här är en spännande och annorlunda bok då en läser den åt "fel" håll. Boken vrids och jag som läsare får följa en tidslinje. Det är ett roligt sätt att ta del av fakta, men ibland kan jag nog tycka att det blir lite för mycket information på varje uppslag. Jag älskar alla olika figurer men kan samtidigt uppleva det något för överväldigande med exempelvis en stor mängd pratbubblor på nästan varje uppslag. Bokens olika färgexplosioner är magiska och visar tydligt var vi befinner oss på tids... Läs hela recensionen

 2. Underbar
  Evelina Stöby, 26 maj 2022

  Fantastisk! Barnen älskar och jag älskar den. Det är oerhört vackra illustrationer! En kärleksfull informativ berättelse om vår jord och vår relation till den.

 3. Snygg och intelligent bok

  AC (mamma);
  Wow vilken fin och intelligent bok! Vi får hopp om framtiden medan vi läser och njuter av de vackra illustrationerna och den filosofiska texten. Boken bjuder verkligen in till samtal och vi vill bara bläddra om i boken när vi läst klart. En bok man både vill sträckläsa och inte sträckläsa då boken är ett enda stort spretigt filosofiskt och ibland allvarligt samtal. Samtidigt som boken också skapar skratt och leenden.

  Detta är en bok för alla. En klockren presentbok oc... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Matilda Ruta