Jordbok: Tiden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
66
Utgivningsdatum
2022-04-29
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127172708

Jordbok: Tiden E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-04-29
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
I den här boken reser vi genom tid och rum, tillbaka till när planeten föddes. Vilka är vi? Varifrån kommer allt myllrande, märkligt liv? Och hur kommer det sig att några små människodjur, trots den korta tid som de funnits på jorden, har kunnat förstöra så mycket av naturen och ekosystemen? Vill människan verkligen ta död på den urgamla väven av liv som vi själva är en del av? Eller är vi ett annat, snällare slags djur

Med faktarutor, pyssel, serier och funderingsfrågor undersöker Matilda Ruta tiden i denna första jordbok av fyra: ?Tiden?. Utifrån det geologiska begreppet djuptid, men också med inspiration från ekofilosofi, klimatpsykologi, och metoden Aktivt hopp, vill hon skriva om naturen och den svåraste av utmaningar, som vi alla människor står inför tillsammans.

Matilda Ruta är barnbokskonstnär, författare och serietecknare. Hon innehar stol fem i svenska barnboksakademin och har nominerats till Augustpriset och Elsa Beskow-plaketten. Hon har tidigare bland annat skapat bokserien om Ninna. ?Tiden? är den första delen i serien ?Jordbok?.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Matilda Ruta