Lucky Lada och jag (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (378.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Maunsbach
Utgivningsdatum
2022-03-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127173026

Lucky Lada och jag Ljudbok

(39 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-03-11

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Rakt från den skånska myllan, en varm och tragikomisk skröna som andas Fritiof Nilsson Piraten.

Det är tidig juldagsmorgon i ett villakvarter på den skånska landsbygden. Freja Morgonstjerne är nyss uppstigen och nervös. Hon har firat jul med familjen i barndomsbyn, det gör hon varje år, men denna dag ska hon göra något hon aldrig gjort tidigare gå på hemvändarkvällen på det lokala nöjespalatset Lucky Lada. Hon har intalat sig själv att det är för att hitta inspiration till den parafras som hon vill skriva på Fritiof Nilsson Piratens Bombi Bitt och jag, men egentligen handlar det om något annat: hon plågas av en känsla av främlingskap inför den bonniga tjej hon en gång var.
Freja fördriver tiden med att lyssna på sin mors anekdoter om bygden, och åt att försöka hitta någon som kan följa med till Ladan. Hennes två närmaste vänner, Maja och Sirintar, är upptagna. I takt med att Freja kontaktar alltmer avlägsna barndomsvänner vecklar både hennes egen och deras gemensamma historia ut sig. Den handlar om Höör och att växa upp där, om vad man måste förneka hos sig själv för att bli konstnär, och om det magiska och tragiska i att vara flicka.
Det är tydligt att Freja borde strunta i hemvändarkvällen, hennes motiv är ynkliga men att inte gå är inte ett alternativ. Som bara kan förklaras så här: den som tyvärr inte varit flicka i Höör kan inte förstå hur mycket Freja längtar till Lucky Lada.

Lucky Lada och jag är en roman om kärlek: att älska sina vänner, sin mamma, platsen där man vuxit upp, och till slut kanske även den man varit.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lucky Lada och jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar hyllning till landsbygden
  -, 28 juli 2022

  Det kändes faktiskt tråkigt när den tog slut. Jag hade så roligt när jag befann mig bland hennes vänner och roliga mamma. Hon väver ju ihop allt på ett lysande sätt. Jag är djupt imponerad.

 2. Tragikomisk igenkännelse
  -, 31 maj 2022

  Som uppvuxen i Höör på 90-talet känns en total tragikomisk igenkännelse. Uppföljare tack? Byn har ett oändligt källmaterial.

 3. Lyssna på boken!
  -, 16 maj 2022

  Fantastiskt bra inläsning. Perfekt till det sätt boken är skriven på.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Maria Maunsbach

 • Hit, men inte längre

  Maria Maunsbach

  Margit är en djupt uttråkad trettioettåring som inte trivs med det liv hon lever. Det är som att den trygge pojkvännen Andreas och hennes gedigna socionomutbildning plötsligt inte räcker. Hon längtar efter något annat, men vet inte riktigt vad. Sö...

 • Bara ha roligt

  Maria Maunsbach

  Lydia träffar Johannes genom en kompis. Han är arkitekt och en medveten man med tydliga idéer om hur han vill ha en relation. Lydia är en ung, självständig kvinna som är hungrig på upplevelser, sex och frihet. Samtidigt drömmer hon om att fullstän...