Nidamörkur (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2021-05-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
192 g
SAB
Hc
ISBN
9789127173170
Nidamörkur (pocket)

Nidamörkur

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-05-11
79

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"Detta är ett mästerverk. Peter Fröberg Idling kan konsten att berätta en bra historia som till och med blir trovärdig, nästan sannolik, som ger kalla kårar efter ryggraden, utan att göra läsaren mörkrädd."
Ölandsbladet

"suggestiv och välskriven ... en skarpögd skildring av hur skrämmande manlig kontrollförlust faktiskt kan vara"
Svenska Dagbladet

Simon har förlorat sin släktgård och längtar tillbaka till barndomens somrar på södra Gotland. Som andra genera­tionens storstadsbo vill han återknyta banden med vad han ser som sin egentliga hembygd. När han får möjlighet att köpa en tomt slår han till, utan att fråga sin sambo Jenny.

Jenny delar inte hans entusiasm inför ett gotländskt sommarhus och motsättningarna växer när han bestämmer sig för att själv bygga huset.

Väl där blir Simon snart alltmer isolerad och paranoid. När han inser att tomten, Nidamörkur enligt folktron, ligger på en plats ”där eldar brann” och avrättningar och människooffer ägde rum, växer hans obehag. Husbygget fortskrider, men platsens fasansfulla förflutna tycks stiga ur den steniga heden.

I Nidamörkur har Peter Fröberg Idling lyckats förena den litterära romanens stilistiska höjd med skräckberättelsens förmåga att gestalta mänskliga och omänskliga nattsidor.

"Nidamörkur skapar krypande obehag … en elegant skriven skräckroman ...Mitt i allt det läskiga lyckas Nidamörkur dessutom vara en roman om att sakna tillhörighet i livet. Det är nästan ännu snyggare."
Jönköpings-Posten

"Det är en underhållande och konsekvent berättad historia som placerar stämningar från gamla skräckmästare som H P Lovecraft eller Edgar Allen Poe mitt i natursköna Storsudret."
Gotlands-Tidningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nidamörkur
 2. +
 3. Folk som sår i snö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folk som sår i snö av Tina Harnesk (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nidamörkur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande mysterium
  Jackie Laa Renholm, 18 februari 2022

  Det här var för mig en väldigt positiv upplevelse - en skräckroman som faktiskt är otäck på riktigt!
  Karaktärerna är inte särskilt intressanta, men jag hör till dem som tycker att i just skräckberättelser ska handlingen stå i centrum, inte personerna så det gör mig faktiskt inget. Och handlingen, den har Fröberg Idling verkligen lyckats med!
  Trots att han inte är en utpräglad skräckförfattare (i betydelsen övernaturligheter, hans dokumentära böcker om Kambodja är otäcka på ett helt ... Läs hela recensionen

 2. Bortkastad tid - välj något annat!
  Johan Nygren, 23 juni 2021

  Tiden det tog att läsa den här boken är nog den mest bortkastade tiden i hela mitt liv. Den är inte speciellt bra skriven, storyn är svag och slutet slår alla rekord i meningslöshet. En etta i betyg är för högt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Fröberg Idling