Kocken & jägaren (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2021-09-03
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127174481
Kocken & jägaren (e-bok)

Kocken & jägaren E-bok

så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-09-03
109
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.
Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.

Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Expedition Mathantverk

    Einarsson Mikael, Lindström Gustav, Francke Henrik

    Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset ki...