Allt jag känner är att mina fötter gör ont : förhören med Rudolf Höss (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2021-09-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
227 g
SAB
Kfa.54,Lz Höss, Rudolf
ISBN
9789127174603

Allt jag känner är att mina fötter gör ont : förhören med Rudolf Höss

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-09-17
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
”Sennertegs bok är upprörande och omskakande läsning. Den är också en källa till många argument som slår hål på Förintelseförnekarnas olika konspirationsteorier.” Dala-Demokraten

”En lika tungt betydelsefull bok, som lättillgängligt skriven.” Barometern

”Berikar vår bild /…/ Det är förstås en avskyvärd läsning.” ExpressenFråga: ”Vad anser ni själv om det ni gjort? Lider ni av känslomässig oro?”
Svar: ”Allt jag känner är att mina fötter gör ont.”

Auschwitzkommendanten Rudolf Höss osminkade vittnesmål inför krigsförbrytarrättegången i Nurnberg 1946 blev en världssensation. Aldrig tidigare hade någon talat så öppet och oberört om så ofantliga brott som de Höss hade begått under folkmordet på Europas judar i lagerkomplexet Auschwitz-Birkenau.

Ett annat drama pågick också i skuggan av den pågaende rättegången: I en serie möten med förhörsledare och psykologer gav Rudolf Höss skakande inblickar i den nazistiska mordapparaten och sin egen personlighet. Med hjälp av opublicerade förhörsprotokoll och vittnesmål skildrar boken hur krigsbrottsutredarna bit for bit försokte reda ut vad som egentligen hade hänt.

Boken granskar också en rad seglivade påståenden om Höss. Oftast utmålas han som en exemplarisk SS-man som blint lydde order, som en skrivbordsmördare och teknokrat. Han ska inte ha varit en sadistisk eller grym person, kanske en Dr Jekyll/Mr Hyde-människa som obekymrat ledde ett folkmord på dagarna och levde ett stilla familjeliv på fritiden. Man har också velat se ett frö till insikt och ånger hos Höss under tiden i fängelset. Men stämmer allt detta verkligen?

”Fängslande och skrämmande läsning” Lokaltidningen Höganäs

”Det är mastig läsning men den blir aldrig tung att ta sig igenom. Och med tanke på de antisemitiska vindar som blåser hos oss än i dag känns den väldigt angelägen.” Lokaltidningen Trelleborg

”Sennertegs bok är upprörande och omskakande läsning. Den är också en källa till många argument som slår hål på Förintelseförnekarnas olika konspirationsteorier.” Dala-Demokraten

”En lika tungt betydelsefull bok, som lättillgängligt skriven.” Barometern

”Berikar vår bild /…/ Det är förstås en avskyvärd läsning.” Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt jag känner är att mina fötter gör ont : förhören med Rudolf Höss
 2. +
 3. Hakkorset och halvmånen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hakkorset och halvmånen av Niclas Sennerteg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Allt jag känner är att mina fötter gör ont : förhören med Rudolf Höss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 3+ av 5
  Bokdjungeln , 27 augusti 2022

  Nog känns det att detta inte är en roman utan en faktabok. Men trots detta så finns det många delar som jag blir enormt berörd av. Hur kan en inte bli det när en läser om barn som kastats in (levande) i ugnar då gasen i förintelselägret tog slut. Eller hur nazisterna drog barn ur armarna på deras föräldrar. Eller att så många miljoner människor dödades på grund av att de inte passade in i Nazityskland. En kan lätt tappa tron på godheten hos människor när en läser om Höss och hur han beskrev f... Läs hela recensionen

 2. Rekomenderas
  Hannah, 25 februari 2022

  Gedigen research och bra framställning som underlättar för läsaren att hålla tråden. På grund av ämnet tung material att ta till sig. Rekommenderas för den som vill läsa om fakta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Niclas Sennerteg