Nattflygare (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2022-03-25
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127174733

Nattflygare E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-03-25
79
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
?Nattflygare? är första delen i Stormens döttrar, en serie för mellanåldern om flickor i historiska brytningstider.

Jag vill inte skylla det onda som hände på Anna, men på något sätt gör jag det ändå. Nu efteråt minns jag hur det var när hon kom till oss, hur ensam hon verkade, och hur barnslig hennes tunna kropp såg ut. Men jag minns också hennes hårda ögon när de stirrade rakt in i mina.

Kristin bor med sin mamma Änggärd i Älvdalen. Hon har ärvt sin mors talang att bota sjuka och om natten kan hon flyga. Då kan hon besöka bybor och läsa deras drömmar. Till deras gård kommer fosterbarnet Anna och med henne sätter ryktesspridningen fart. Kan Kristin använda sina förmågor för att rädda de anklagade från döden?

I Sverige avrättades cirka 400 personer för trolldom och verklighetens häxprocesser började i Älvdalen 1667. Ofta var det barn och familjemedlemmar som angav varandra. Vad gjorde det med byarna och framför allt ? vad gjorde det med barnen?

?Nattflygare? är första delen i Stormens döttrar. Andra delen ?Budbärare? utspelar sig i Stockholm under rösträttsrörelsens viktiga år 1911 och tredje delen ?Alvablot? utspelar sig i Birka under vikingatid.

Ulrika Kärnborg är författare, dramatiker och kritiker. Hon har tidigare varit kulturredaktör och ledarskribent på DN och Expressen. Ulrika Kärnborg har skrivit flera uppmärksammade fackböcker och romaner, bland annat biografin Fredrika Bremer (2001), och historiska romanerna ?Myrrha? (2008), Saturnus tecken (2016) och Lejonburen (2021) varav de två senare utspelar sig i stormaktstidens Sverige. För Sveriges Radio Drama har hon bland annat skrivit dramaserien ?Maria Víllas död? som nominerades till Prix Italia. Ulrika Kärnborg debuterar som barn- och ungdomsboksförfattare med serien Stormens döttrar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Kärnborg